Και ποιος δε θα ήθελε να φάει αφράτα κεφτεδάκια, νόστιμα και πολύ λαχταριστά.
Ένα λατρεμένο Κυριακάτικο φαγητό, που μας θυμίζει την μανούλα μας που μας το έφτιαχνε με πολλή αγάπη.
Η μυρωδιά αυτού του φαγητού, απλά δεν υπάρχει.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για τα κεφτεδάκια μας:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 μουσκεμμένες φέτες ψωμί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κουτ.σουπ. ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
1 κύβο βοδινό τριμμένο
Μπόλικο κύμινο
Ρίγανη
Κουρκουμά
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιολάδο
Και φυσικά
4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά, για 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τελείως.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το κιμά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που εμείς θέλουμε.
Τα συνοδεύμουμε με πατάτες στο φούρνο και τα ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.