Κεφτεδάκια κοτόπουλου με τυροκαυτερή – Νόστιμα και πανεύκολα

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με τυροκαυτερή

Αγαπημένη γευστική δημιουργία καλοδεχούμενη από όλους.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού
Τα κεφτεδάκια μπορούμε να τα συνοδέψουμε με πατάτες τηγανητές, με σαλάτα ή ακόμα και χόρτα.

Η Ελίνα φημίζεται για τα κεφτεδάκια της, που κάποιες φορές τα πανάρει, άλλες φορές βάζει τυρί και κάποιες διάφορα λαχανικά τριμμένα. Σε αυτή την εκδοχή τα σερβίρει με τυροκαυτερή και κόκκινη πιπεριά.

Η συνταγή δική σας.

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με τυροκαυτερή

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με τυροκαυτερή

Από την Ελίνα Θεοχάρη, δεινή μαγείρισσα Θεσσαλονίκη

Υλικά

1 κιλό κιμάς κοτόπουλο

3 φέτες μπέικον

2 φρέσκα αυγά

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή τυρί φέτα

1 κολοκυθάκι φρέσκο, τριμμένο

1 κ.σ. πιπεριά κόκκινη, σε ζαράκια

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

ελαιόλαδο εκλεκτό

Για το σερβίρισμα

Τυροκαυτερή

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με τυροκαυτερή

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μπέικον και το γυρίζουμε 2 φορές μέχρι να ξεροψηθεί και το κόβουμε σε κομματάκια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου, την κεφαλογραβιέρα, τα αυγά, τα κομματάκια μπέικον, τον μαϊντανό, το κολοκύθι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ζυμώνουμε ελαφρά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Το αφήνουμε 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Τα ρολάρουμε πάνω στο αλεύρι.

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει «κάψει» και τα γυρίζουμε με λαβίδα για να τηγανιστούν καλά. Μόλις πάρουν χρώμα τους βγάζουμε και τους αραδιάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με τυροκαυτερή και για φινίρισμα βάζουμε κόκκινη πιπεριά.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να τα πανάρουμε περνώντας τα από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά. Πρέπει να τα αφήσουμε στο ψυγείο για να «σταθούν»

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 24 Αυγούστου 2023