Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμένων τον Ιούλιο, φτάνοντας συνολικά τα 97 δισεκατομμύρια 350 εκατομμύρια ευρώ.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Πρόκειται για αύξηση ρεκόρ, για το 2017 με τα νέα ληξιπρόθεσμα του έτους να φτάνουν πλέον τα 7 δισεκατομμύρια 483 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο από 5 δισεκατομμύρια 475 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο. Στοιχεία που καταδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, ότι χιλιάδες Έλληνες δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Έτσι λοιπόν, οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν τον Ιούλιο σε 3 εκατομμύρια 978 χιλιάδες από 3 εκατομμύρια 805 χιλιάδες τον Ιούνιο. Περισσότεροι από 20.000 φορολογούμενοι ήρθαν για πρώτη φορά τον Ιούλιο αντιμέτωποι με τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με περισσότερους από 971 χιλιάδες πολίτες να έχουν υποστεί κατασχέσεις. Τέσσαρα εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, εκ των οποίων σε 1 εκατομμύριο 678 χιλιάδες φορολογούμενους δύναται να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι φορολογικές υποχρεώσεις, που δεν καταβλήθηκαν εμπροθέσμως, ανέρχονται στο ποσό των 1,441 δισ. ευρώ. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε 3 ακραίες υποθέσεις ελέγχου μηδενικής εισπρακτικής απόδοσης, με βεβαίωση 746 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, το καθαρό νέο φορολογικό ληξιπρόθεσμο αυξήθηκε κατά 695 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους φορολογούμενους. Καθώς, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα θα φανεί κατά πόσο οι πολίτες μπορούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Προηγούμενο άρθροΤα ψιλά γράμματα μιας δημοσκόπησης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΠλατύ : Το εργοστάσιο της βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ θα επισκεφθεί ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ