Κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής για την Ελληνική Ομάδα

Μεγάλη η νίκη για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με Πρόεδρο τον Γιώργο Μαστροδημήτρη, αφού διέπρεψε κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής IKA/Culinary Olympics 2020 που πραγματοποιήθηκαν από 14-19 Φεβρουαρίου, στη Στουτγάρδη.

Σίσσυ Νίκα

Το χάλκινο μετάλλιο της Ολυμπιάδας Μαγειρικής
Το χάλκινο μετάλλιο της Ολυμπιάδας Μαγειρικής

Η σπουδαία γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν 2000 chefs από 59 χώρες από όλον τον κόσμο. Η ελληνική ομάδα ετοίμασε ένα γεύμα εμπνευσμένο από την Μακεδονική Κουζίνα, με θέμα «Ρίζες».

Οι γευστικές δημιουργίες είχαν σαν βάση ελληνικά προϊόντα και γεύσεις από την Μακεδονική παράδοση, όπως φέτα, γιαούρτι, αρνίσιο κρέας, τσιπούρα, κρασί και ελαιόλαδο. Οι πλούσιες ελληνικές γεύσεις, το ομαδικό πνεύμα, η καλή προετοιμασία και ο επαγγελματισμός εντυπωσίασαν κριτές και κοινό και οδήγησαν την ελληνική συμμετοχή στην απόκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ο Κώστας Γεωργατζάς επικεφαλής της μαγειρικής ομάδας δίκαια πανηγυρίζει
Ο Κώστας Γεωργατζάς, επικεφαλής της μαγειρικής ομάδας δίκαια πανηγυρίζει

Η ελληνική αποστολή απαρτίζονταν από τον Χρήστο Γκότση σαν Team Manager, τον Κώστα Γεωργατζά σαν Team Captain, τους Ηλία Ζεφκιλή, Αθανάσιο Μπακάλη, Δημήτρη Χατζημελετίου, Μανώλη Στράτο σαν Τeam Members και τον Δημήτρη Κυριακόπουλο σαν Operation Manager.

Προηγούμενο άρθροΔιατροφή – Φρούτα και λαχανικά για ενδυνάμωση
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 24 Απριλίου 2020