Το απλό είναι και το πιο ..δύσκολο, πολλοί είναι που το λένε. Αυτό θα πω κι εγώ, μόνο που πρέπει να συμπληρώσω πως ακόμη και όταν ο χρόνος μας πιέζει ή τα υλικά μας είναι λίγα, καλό είναι να αφήσουμε το δημιουργικό μας πνεύμα να δράσει. Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα πολύ λαχταριστό γλυκάκι – κέρασμα, φτιαγμένο από τη Σοφία τη γυναίκα μου. Εύκολα και γρήγορα, αλλά το κυριότερο πεντανόστιμα.
Καρυδάτα με κρέμα γάλακτος
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
300 γρ. καρύδια ωμά (τριμμένα ελαφρώς στο μούλτι)
3 ασπράδια αυγών
250 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
Εκτέλεση:
Κάνουμε τη μαρέγκα με τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στο ταψί με λαδόκολλα (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε σε ροδέλες)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα και αντιστάσεις στους 180 βαθμούς 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα σοκολάτας (γκανάζ):
200 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. κουβερτούρα
Την ετοιμάζουμε παράλληλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα δύο
και βάζουμε ανάμεσα στα ψημένα (φωτο)
Μπορούμε να τα απολαύσουμε και χωρίς την κρέμα, γούστα είναι αυτά.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος από εμάς με πολύ μεράκι.