Κανελόνια με κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ – Γεύση όνειρο!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα σε όλες και όλους, φίλες και φίλοι μου. Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα φαγητό μαγικό που λατρεύουμε όλοι μας.

Χορταστικό, θρεπτικό και πλούσιο σε γεύση.

Προσωπικά λατρεύω τα κανελόνια, χαίρομαι να τα μαγειρεύω και γεμίζω ικανοποίηση με το πόσο αρέσουν σε όλη την οικογένεια.

Ελάτε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε.

Κανελόνια με κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ 1

Κανελόνια με κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

1 πακέτο κανελόνια

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

Λίγο ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά

1 ζωμό κρέατος

2 φρέσκιες ντομάτες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Λίγη κανέλα

Λίγο κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Κόκκινο γλυκό πιπέρι

Και λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Κανελόνια με κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ 2

Εκτέλεση:

Τα βάζουμε όλα μαζί με τη σειρά, όπως κάνουμε τον κιμά για τα μακαρόνια. Μόλις γίνει ο κιμάς, αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά που φτιάξαμε. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και μια ελαφριά μπεσαμέλ.

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:

Για τη μπεσαμέλ:

1 κιλό γάλα

 5 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. βούτυρο

λίγο αλάτι

λίγο μοσχοκάρυδο

2 κρόκους αυγών

Κανελόνια με κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Μόλις γίνει η μπεσαμέλ μας, την περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια που έχουμε γεμίσει.

Ψήνουμε στους 190 με 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.

Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2024