Κάλεσμα της ΑΣΕ στους Πλημμυροπ;θείς

Δύο εβδομάδες, μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Ντάνιελ και η κατάσταση στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας εξακολουθεί να είναι δραματική: απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές περιουσιών, κίνδυνοι επιδημιών, πλιατσικολογία και κρατικός “μαυραγοριτισμός”, εσωτερική μετανάστευση, απόγνωση και οργή.

Ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού πλάι στην ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων.

Είναι ώρα δράσης για εμάς.

Σας καλούμε, ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ:

α) να συνδράμετε την προσπάθεια των Σωματείων (Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας, Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ημαθίας-Πέλλας) για έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στους πληγέντες, με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης,

στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας “Γιώργος Βουτυράς”-Ε.Κ.Η. (με έδρα τη Νάουσα: καθημερινά 9:00-13:00 και 18:00-20:00, τηλ.: 23320-22230, οδός: Χριστοδούλου Λαναρά 56, Νάουσα), που θα παραδοθεί στο Ε.Κ.Λάρισας και στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας-Σ.Σ.Ι.Β. (καθημερινά 10:00-12:00 και 18:00-20:00,  Μεγ. Αλεξάνδρου 10, στη Δημοτική Αγορά, απέναντι από τον Μασούτη, τηλ. 6974365539 και 6979781511 )

β) να δηλώσετε την συμμετοχή σας στη δημιουργία Ομάδας Δράσης-Αλληλεγγύης, για την μετάβαση στα χωριά της Λάρισας (με την οργανωτική πρωτοβουλία του Ε.Κ.Η), το Σάββατο, 23/9 (θα ενημερωθείτε τις επόμενες μέρες για τις λεπτομέρειες – ώρα αναχώρησης, ενδυμασία, βοηθητικό υλικό …), προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να καθαρίσουν τα σπίτια τους.

Τα είδη που είναι άμεσα χρειαζούμενα (και μπορείτε να τα στείλετε είτε στο Ε.Κ.Η. είτε στο Σ.Σ.Ι.Β είτε να τα φέρετε μαζί σας, στην Αποστολή στους πληγέντες, το Σάββατο) είναι:

νερά, χυμοί, κονσέρβες και ξηρή τροφή άμεσης κατανάλωσης (φρυγανιές, κριτσίνια, μπισκότα, κρουασάν, κομπόστες)

απορρυπαντικά, απολυμαντικά, καθαριστικά (σκόνες πλυσίματος, χλωρίνες, σαπούνια, υγρά καθαρισμού …)

χαρτικά (χαρτιά υγείας, πάνες για μωρά, σερβιέτες, μωρομάντηλα)

σκάφες, λεκάνες, σφουγγαρίστρες, σφουγγάρια, γάντια, μάσκες, γαλότσες, αδιάβροχα.

Προηγούμενο άρθροΝάουσα: Ξεκινούν οι εργασίες για το νέο δίκτυο ύδρευσης
Επόμενο άρθροAOB: Κλιματική κρίση και φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα