Οι γιορτινές ημέρες φτάνουν, σίγουρα θα θέλατε να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Σήμερα έχω τα κέφια μου και θα μοιραστώ μαζί σας μία ξεχωριστή συνταγή πίτσας με δύο δικές μου παραλλαγές και πανέμορφα σχέδια!
Η συνταγή για εσάς:
1 Πίτσα «Στεφάνι» Μαργαρίτα
2 Πίτσα «Ήλιος»
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Με ένα υπέροχο, βελούδινο, μοναδικό ζυμάρι! Αυθεντική ιταλική ζύμη, που μου την έδωσε μία Ιταλίδα φίλη μου! Όσο για τη γεύση, απλά δεν υπάρχουν λόγια να σας την περιγράψω!
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο μαγιά ή 1 φακ. ξερή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
300 γρ. χλιαρό νερό (όχι καυτό)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που τα γράφω και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Γίνεται μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα τουλάχιστον.
Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 κ.σ. κέτσαπ
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Τα χτυπάμε όλα σε ένα μπολ και βάζουμε τη σάλτσα μας πάνω στη βάση της πίτσας.
Για τη γέμιση:
κασέρι σε τρίμματα
διάφορα αλλαντικά και λίγο σαλάμι
κασέρι σε μικρά κομματάκια
ελιές κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη και λίγη κόκκινη
μανιτάρια τεμαχισμένα
Ντομάτες ή ντοματίνια
Γενικά μπορεί κανείς να βάλει ό,τι έχει στο ψυγείο του ή ό,τι του αρέσει.
Καλή επιτυχία!