Η Μόσχα και το κόμμα του… Θεού! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Χειμώνας του 2022, η  συζήτηση έχει ανάψει στη σκήτη Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, δικαιοδοσίας της Ιεράς Μονής Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, γνωστής ως το ρωσικό Μοναστήρι. Όσοι βρίσκονται εκεί και κατευθύνουν τη συζήτηση, έχουν επίθετο που τελειώνει σε –οφ, αλλά μαζί τους βρίσκονται δυο εκπρόσωποι Ελλήνων επιχειρηματιών (ένας εκ του Νότου της Ελλάδας κι ένας εκ Βορρά) και διάφοροι Μοναχοί. Κάποιοi εξ αυτών οπαδοί του παλαιού ημερολογίου.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή τη συζήτηση είναι ότι πρέπει η «Νίκη» να μπει στην ελληνική Βουλή και να πλαγιοκοπήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ήδη έχουν ξεκίνησαν μεγάλες ροές χρήματος προς παρεκκλησιαστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Κυρίως όμως προς τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία. Αυτοκίνητα με ρωσικές πινακίδες κυκλοφορίας έφτασαν μέχρι την Πιερία, τη Λάρισα, ακόμη και την Πελοπόννησο. Τα ρούβλια άλλωστε υπάρχουν σε αφθονία στο Άγιο Όρος, αφού οι  δωρεές ολιγαρχών φίλων του Πούτιν ήταν κι είναι συνεχείς.

Όμως, δεν έμειναν εκεί. Αποφασίστηκε να διεισδύουν  με διακριτικότητα σε συνδέσμους οπαδών –κυρίως στη Θεσσαλονίκη- με νουθεσίες περί πατρίδας, Ορθοδοξίας  και την ανάγκης της χώρας να μη διαρρήξει τις σχέσεις  της με την ομόδοξη Ρωσία για χάρη της Δύσης και της παγκοσμιοποίησης. Αρωγοί σ’ αυτό επιχειρηματίες με βαθιές σχέσεις με τον Πούτιν κι ισχυρή απέχθεια στον Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, επιχειρηματίας στον Νότο της χώρας, υπέρμαχος της Ορθοδοξίας αλλά και γνωστός για τα προβλήματά του με τον Νόμο, συμμετέχει στο εγχείρημα να μπει στη Βουλή το… κόμμα Του Θεού! ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης και υπεράσπιση του Βλαδίμηρου, του ομόδοξου, οι στόχοι του. Σε συνδυασμό με την θέληση και τον πολιτικό στόχο να μην αποκτήσει η ΝΔ αυτοδυναμία.

Η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία για τα Μοναστήρια (Μονές Φιλοθέου, Εσφιγμένου, Σίμωνος Πέτρας και Βατοπεδίου) που βρίσκονται υπό ρωσική επιρροή –πλην του Αγίου Παντελεήμονος- είναι γνωστά εδώ και καιρό στην ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν για τη σύλληψη του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου (ηγούμενου της Μονής Φιλοθέου)  σε αεροδρόμιο της Κρήτης, με όπλο ταυτοποιημένο σε Ρώσο ολιγάρχη!

Μια άλλη αλήθεια είναι ότι το Άγιο Όρος έχει μεταβληθεί σε «χώρο περιπάτου» Ρώσων πρακτόρων.

Προσέξτε: Ο ηγούμενος της Μονής Παντελεήμονος Ευλόγιος, άνθρωπος επιρροής του Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλου, έχει στενές σχέσεις με την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ είχε συνεχείς και στενές συνομιλίες με έναν εκ των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα.

Επιπλέον, στη Μόσχα έχει ιδρυθεί  ένα ίδρυμα που έχει ως στόχο την πάσης φύσεως υποστήριξη στη Μονή Παντελεήμονος. Το είχε ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεβ  κι εκεί συγκεντρώνονται χρήματα που εν συνεχεία φτάνουν στο Άγιο Όρος. Χορηγοί στο ίδρυμα είναι δισεκατομμυριούχοι ολιγάρχες, φίλοι του Ρώσου προέδρου, που όλοι μαζί επιδιώκουν να αποκτήσει το Πατριαρχείο της Μόσχας, την θρησκευτική και πολιτική ισχύ που έχει σήμερα στην Ορθοδοξία, το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Επικεφαλής αυτών των ολιγαρχών είναι τα αδέλφια  Μπόρις και Αρκάντι Ρότενμπεργκ. Μαζί τους ο Ακροδεξιός/ Πουτινικός Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, άνθρωπος που ασκεί προπαγάνδα στη Ρωσία μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Tsargrad και του… φιλανθρωπικού ιδρύματος  «Άγιος Βασίλειος ο Μέγας». Μέσω αυτού του ιδρύματος, υπάρχουν εμβάσματα με εκατομμύρια ρούβλια προς διάφορες Μονές του Αγίου Όρους! Και διαφόρων Μοναστηριών ανά την Ελλάδα.

Προσέξτε: Ο Μαλοφέγεφ είναι ο ακροδεξιός ολιγάρχης, που επιχείρησε να στήσει δίκτυο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών στη χώρα μας, μόλις έγινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με στελέχη από τη μεγάλη δημοσιογραφική σχολή του ΣΥΡΙΖΑ. Η Hellas Net ήταν ένα εγχείρημα συνένωσης 11 περιφερειακών σταθμών από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, με ιδιοκτήτη τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, φίλο του Πάνου Καμμένου. Στη δεξίωση για τα εγκαίνια του δικτύου που έγινε εκείνες τις ημέρες στο Μουσείο της Ακρόπολης, παραβρέθηκαν οι υπουργοί, Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και άλλα γνωστά πρόσωπα από την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Προσέξτε κι αυτό: Πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, έφυγαν από το Άγιο Όρος εκατοντάδες sms με υπενθυμίσεις για ψήφο στο κόμμα Του… Θεού και Της Παναγίας! Μετά τις εκλογές τα sms που εξακολουθητικά αποστέλλονται, αναφέρουν ότι όποιος δεν ψηφίσει αυτό που …θέλει ο Θεός, θα υπηρετήσει τον σατανά…

Η δε ελληνική Εκκλησία είναι χαρακτηριστικά απούσα! Τα έχουμε πει: πλην μιας άτονης δήλωσης του Αρχιεπισκόπου και δυο-τριών Μητροπολιτών, η συντριπτική πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου σιωπά! Κι αυτή η σιωπή των ρασοφόρων-δημοσίων υπαλλήλων, ευνοεί τον σκοταδισμό κι όσους απεργάζονται σχέδια εις βάρος της Ελλάδας…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αλ. Τσίπρας: Η μόνη εναλλακτική πρόταση εξουσίας είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.