Η μεγάλη κομμουνιστική μπίζνα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ακούσαμε προχθές τον Τσίπρα να μιλά για …δεύτερη φορά Αριστερά με …κάλυψη όλων των αρμών της εξουσίας από το κόμμα του, ακούσαμε τον Πολάκη να μιλά για «κατάληψη» των ανεξάρτητων αρχών! Ανατριχιαστικές φράσεις για την αστική δημοκρατία μας. Θυμάμαι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μας δίνουν ραντεβού στα γουναράδικα (!!!), άλλους να τρέχουν να συνδράμουν τον κατά συρροή δολοφόνο Κουφοντίνα στην απεργία πείνας του, ενώ ουκ ολίγοι δήλωναν και δηλώνουν κομμουνιστές! Όπως, επί παραδείγματι, ο πάμπλουτος Ευκλείδης Τσακαλώτος ή και η πρωθυπουργική σύντροφος.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκέφτομαι ότι δεν είναι κακό να είναι κάποιος κομμουνιστής. Καθόλου μάλιστα. Με γεια του με χαρά του. Κακό είναι να δηλώνει κάποιος κομμουνιστής τις στιγμές που η ανθρωπότητα διάγει το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα… Κακό, επίσης, είναι να δηλώνεις κομμουνιστής και να ταυτοχρόνως από θέσεις εξουσίας να κάνεις αυτό που οι καπιταλιστές αποκαλούν μπίζνες!

Ακούστε και θυμηθείτε:

Βρισκόμαστε σε προχωρημένο φθινόπωρο, του 2015. Η χώρα έχει περάσει ένα εξάμηνο συμφοράς που η πρώτη φορά Αριστερά δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έκλεισε τράπεζες, δίχασε την κοινωνία μ’ ένα δημοψήφισμα που δεν είχε καν αληθινό ερώτημα, υπέγραψε το πιο επώδυνο μνημόνιο, μείωσε δραματικά συντάξεις και μισθούς, αύξησε υπέρογκα το ΦΠΑ, ενεχυρίασε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια…. Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή από την ανταρσία/αποχώρηση των καθαρόαιμων κομμουνιστών βουλευτών της κι η χώρα διασώζεται από τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠαΣοΚ και του Ποταμιού! Απόρροια όλων αυτών ήταν ο σοφός ελληνικός λαός να σπεύσει να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν αποτελεί παρά ερώτημα προς έρευνα των ψυχιάτρων κι όχι του γράφοντος.

Τότε, λοιπόν, το φθινόπωρο του 2015 οι ελληνικές τράπεζες είχαν αξία στο χρηματιστήριο 25 δις ευρώ και η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών τους έχουν περάσει στο ελληνικό δημόσιο. Πλειοψηφία που υπερέβαινε το 80%! Αυτό συνέβη σχεδόν αναγκαστικά, αφού η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου βλέποντας ότι οι μέτοχοι των τραπεζών δεν μπορούν να ακολουθούν τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, τις κρατικοποίησε μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων.

Προσέξτε: Όταν ανέλαβαν την εξουσία/διακυβέρνηση οι Τσίπρας και Καμμένος, η χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών ήταν 45 δις, ενώ είχαν ενεργητικό κοντά στα 400 δις ευρώ. Δηλαδή μέσα σε λίγους μήνες χάθηκαν 20 δις ευρώ!

Όμως, τον Νοέμβριο και μετά τη λαίλαπα του πρώτου εξαμήνου η κυβέρνηση του νεοκομμουνιστή Τσίπρα με υπουργό Οικονομικών τον κατά δήλωσή του κομμουνιστή Τσακαλώτο, έκαναν τη μεγάλη μπίζνα! Χάρισαν τις τράπεζες σε  ξένα funds, άγνωστης προέλευσης και ιδιοκτησίας, μέσω αυξήσεως κεφαλαίου, για μόλις 4,5 δις ευρώ!

Καταλαβαίνετε; Ενώ ο ελληνικός λαός είχε καταβάλλει 80 δις ευρώ για να σωθούν οι τράπεζες και να μη καταρρεύσουν τα πάντα, ήρθε ο Τσίπρας με υπουργό Οικονομικών τον Τσακαλώτο και τις προσέφεραν αυστηρά και μόνο σε ξένους, έναντι 4,5 δις ευρώ!

Προσέξτε: Υπενθυμίζω ότι τότε απαγορεύτηκε  η συμμετοχή οιουδήποτε Έλληνα επενδυτή στη διαδικασία.  Κι όχι μόνο αυτό. Οι κομμουνιστές Τσίπρας και Τσακαλώτος έπαιξαν καπιταλιστική μπαλίτσα και μάλιστα των άκρων. Ενώ τάιζαν το πόπολο με σανό και μεγαλοστομίες περί κοινωνικής ευαισθησίας, εκείνοι ψήφιζαν ταυτοχρόνως το νόμο 4354/2015! Που αναφέρει ότι οι τράπεζες (αυτές που εν τω μεταξύ είχαν αποκτήσει τα ξένα funds) ΜΠΟΡΟΥΝ   να ΠΩΛΟΥΝ μαζικά τα κόκκινα δάνεια σε άλλες εταιρείες απόκτησης δανείων. Έτσι, φτάσαμε στο σήμερα. Τράπεζες (των ξένων funds) έφτιαξαν off shore εταιρείες (κυρίως) και αγοράζουν σχεδόν τζάμπα τα «κόκκινα δάνεια»! Για να δέσει μάλιστα το γλυκό οι …κομμουνιστές ηγήτορες της Ελλάδας, ψήφισαν νόμο ασυλίας στα στελέχη των τραπεζών προκειμένου να πωλούν χωρίς έλεγχο τα δάνεια!

Όσοι γνωρίζουν μιλάνε για τεράστια μπίζνα. Μιλάνε για τη μεγαλύτερη πώληση δημόσιας περιουσίας σε άγνωστους αγοραστές, στην ιστορία του χρήματος!

Προσέξτε τι κάνουν οι τράπεζες και οι εταιρείες (στην ουσία δικές τους) που αγόρασαν ή αγοράζουν «κόκκινα δάνεια». Αν υπάρχει, επί παραδείγματι,  δάνειο ιδιώτη αξίας 100 χιλιάδων ευρώ, πωλείται σε εταιρεία fund , ακόμη και με 1000 ευρώ! Χωρίς να έχει ευθύνη ο τραπεζικός που το πουλάει σε εξευτελιστική τιμή. Το fund που το αγοράζει μπορεί να το βγάλει σε πλειστηριασμό έναντι χιλίων ευρώ! Το «κτυπά»-επαναγοράζει η τράπεζα και το εγγράφει στο ενεργητικό της με αξία 20-30 χιλιάδων ευρώ. Ενώ, επειδή συμμετέχει στο fund που έκανε τη διαδικασία κι έβγαλε κέρδος αποκτά και υπεραξία από την εκεί συμμετοχή της!

Προσέξτε κι αυτό: Τσίπρας, Τσακαλώτος και λοιποί νεοκομμουνιστές, μετά από αυτό, συμφώνησαν και κάτι ακόμη: Να γίνονται 35 χιλιάδες πλειστηριασμοί ετησίως και δη από το 2020 και μετά! Με εγγύηση , μάλιστα, του δημοσίου! Εξ ου και αναγκαστικά η νυν κυβέρνηση θεσπίζει το σχέδιο «Ηρακλής», συμφώνως με το οποίο αναφέρει  ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα εγγυάται την μεταβίβαση των κόκκινων δανείων προς τα funds, ότι δηλαδή, εάν το fund δαπανήσει για την εξαγορά κόκκινων δανείων 100 εκ ευρώ και εισπράξει μόνον 50, τα υπόλοιπα θα τα δίδει το Κράτος! Έργο των κομμουνιστών Τσίπρα και Τσακαλώτου! Μπίζνα ολκής και εξασφαλισμένα κέρδη χωρίς κανένα ρίσκο.

Προσέξτε κομμουνιστική πολιτική ανεπάρκεια: Τι έχουν κάνει Τσίπρας και Τσακαλώτος και σήμερα μας κουνάνε κιόλας το δάκτυλο και υπόσχονται δεύτερη φορά Αριστερά; Μια τράπεζα, λοιπόν, πωλεί στο fund (δηλαδή στην ίδια) ένα δάνειο που δεν υπάρχει περίπτωση να πωληθεί στην αξία του ή έστω στο 80% αυτής. Εν συνεχεία το fund δεν μπορεί να το πωλήσει (η δεν το νοιάζει) αφού το ελληνικό δημόσιο (όλοι εμείς) θα πληρώσει το κόστος εξαγοράς του δανείου, αφού έτσι έχουν υπογράψει Τσίπρας και Τσακαλώτος! Που κατά τα άλλα φώναζαν… κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!!!

Να χαρώ Αριστερό ηθικό πλεονέκτημα.

Αλλά, έχουμε πει επανειλημμένως: Η άγνοια κοστίζει μα και πληρώνεται…