Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας στους Φανούς Κοζάνης

Την Κυριακή 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  δραστηριότητα της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας στην πόλη της Κοζάνης όπου οι εκδρομείς συμμετείχαν στο μοναδικά ξεχωριστό αποκριάτικο έθιμο των «Φανών».

Παλαιοί Πρόσκοποι και φίλοι της Ένωσης βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου το κέφι είχε ήδη ανάψει, με συλλόγους από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.

Μετά από λίγη ώρα στην αφετηρία του Φανού “Παύλου Μελά” (ενός από τους πολλούς που υπάρχουν) σε μια μικρή πλατεία πολύ κοντά στην κεντρική, διοργανωτές του φανού, επισκέπτες και εκδρομείς έγιναν ένα και το δρώμενο ξεκίνησε δυναμικά.

Με κέφι, χορό και τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης «ΠΑΝΔΩΡΑ», όλοι μαζί χορεύοντας και τραγουδώντας, διέσχισαν τις γειτονιές της πόλης με τελικό προορισμό την κεντρική πλατεία όπου θα γινόταν η παρουσίαση του «Φανού».

Χορευτές με παραδοσιακές στολές, ντόπιοι και εκδρομείς χόρεψαν όλοι μαζί σχηματίζοντας έναν τεράστιο κύκλο, με το κέφι να ανεβαίνει κατακόρυφα. Κατά τη διάρκεια, ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Κοκκαλιάρης Γιάννης, καλωσόρισε την ΕΠΠ Βέροιας και συμμετείχε μαζί μας στα δρώμενα.

Η βραδιά συνέχισε με επιστροφή στην αφετηρία, πάλι με κέφι και χορό. Το άφθονο κρασί, η παραδοσιακή πίτα «κιχί» και τα άλλα νόστιμα εδέσματα που  κέρασαν οι διοργανωτές, ήταν υπέροχα. Ο αρχηγός της ΕΠΠΒ παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην πρόεδρο του τοπικού συλλόγου και ευχαρίστησε όλους για την υπέροχη φιλοξενία.

Φανοί Κοζάνης339150 Φανοί Κοζάνης39161

Προηγούμενο άρθρο13-3-2024 Συνελήφθησαν 2 άτομα για εξαπάτηση ηλικιωμένης σε περιοχή της Ημαθίας – Ενημερωτικό Φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της Γραμματέως της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα στο Κιλκίς