Γύρος σπιτικός με αράβικη πίτα. Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Γύρος σπιτικός με αράβικη πίτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Γύρος σπιτικός! Ένα γνήσιο Ελληνικό φαγητό ειδικά για τις γιορτινές ημέρες και σίγουρα πεντανόστιμο, που όλοι μας λατρεύουμε!

Φτιαγμένος στο φούρνο με σπιτικές χειροποίητες πιτούλες τύπου Αραβικές. Συνοδεύεται με πατατούλες τηγανιτές, χειροποίητο τζατζίκι, τυροκαφτερή, ντοματούλα, κρεμμυδάκι. Πίτες για γύρο, για σουβλάκι, για χωριάτικο λουκάνικο, σουτζουκάκι, πανσέτα και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας. Από νοστιμιά άλλο πράγμα, δε σας λέω τίποτα!

Γύρος σπιτικός με αράβικη πίτα

από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για τις πίτες:

 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 300 γρ. χλιαρό νερό

 1 φακελάκι ξερή μαγιά

 1, 5 κουτ.γλ αλάτι

 1 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμαράκι το αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 1 με 1,5 ώρα!

Μετά ξαναζυμώνουμε για λίγο το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες.

Τα αφήνουμε σκεπασμένα για ένα ακόμα 15λεπτο να ξεκουραστούν λίγο.

Ύστερα ανοίγουμε τις μπαλίτσες μας σε διάμετρο 20 εκ. περίπου και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, είτε με ελάχιστο ή και καθόλου λαδάκι, για 2 με 3 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά.

Υλικά για τον γύρο:

1200 γρ. χοιρινό κρέας χωρίς λίπος, ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

κύμινο

ρίγανη

κόκκινο πιπέρι

κάρυ

μουστάρδα

λίγο λαδάκι

και αν θέλετε λίγο κόκκινο κρασάκι!

Εκτέλεση:

Αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα μέσα στο ψυγείο, για να μαριναριστεί το κρεατάκι μας και να μαλακώσει. Όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο, τόσο το καλύτερο.

Μετά το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από επάνω βάζουμε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας, για να μην ξεροψηθεί πολύ.

Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Καλή σας επιτυχία!!