

Το κέικ είναι πάντα ευπρόσδεκτο για κάθε στιγμή της ημέρας.
Είναι ένα γλυκάκι που μεταφέρετε εύκολα παντού από το σχολείο και το γραφείο μέχρι την εκδρομή.
Η Βασούλα μας προτείνει μια συνταγή κέικ πανεύκολη και γρήγορη χωρίς βούτυρο και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.
Γρήγορο κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο
Από τη Βάσω Κατσαρού γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 1 φόρμα
3 αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 κούπας μπράντυ
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα ηλιέλαιο
1 φακελάκι baking powder
2 κάψουλες βανιλίνης
2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας 80%
Μισό φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
Για το πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε δυνατά με το σύρμα αν θέλουμε στο χέρι, διαφορετικά χρησιμοποιούμε το μίξερ.
Αλευρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε μετά 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.



















