

Μια γεύση που παίζει δυνατά στα καλοκαιρινά τραπεζώματα ή στις φιλικές συνάξεις.
Είναι ότι πιο εύκολο για ένα γρήγορο μεζεδάκι με δροσερό κρασί, μπύρα ή ούζο.
Ο Απόστολος διάλεξε μαρμελάδα φράουλας όμως και η μαρμελάδα με φρούτα του δάσους αλλά και η μαρμελάδα βερίκοκο του πηγαίνουν πολύ.
Εσείς επιλέγετε.
Γραβιέρα σαγανάκι με μαρμελάδα φράουλα
Από τον χαρισματικό Απόστολο Τσίκη chef εστιατορίου Ακρογιάλι, Λιμάνι Ίου
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. φέτα ή ανθότυρο ή κεφαλογραβιέρα ή κασέρι για τηγάνισμα, κομμένο σε φέτες
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας ή άλλη μαρμελάδα επιλογής μας
Για το φινίρισμα
Φρέσκο θυμάρι ή μέντα
Τρόπος παρασκευής
Στεγνώνουμε τις φέτες τυριού με χαρτί κουζίνας, για να μην πιτσιλάει το λάδι, στο τηγάνισμα.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τις φέτες τυριού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.
Βγάζουμε το σαγανάκι σε πιατέλα, το αφήνουμε να στραγγίξει για λίγο.
Προσθέτουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλας ή άλλη μαρμελάδα επιλογής μας.
Αν θέλουμε φινίρουμε με φρέσκο θυμάρι ή μέντα.



















