Γλυκό βατόμουρο της Βασούλας – Ένα γλυκό επικό…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τα βατόμουρα είναι στα καλύτερά τους και είναι πολύ νόστιμα και συγκαταλέγονται στις τροφές superfood.

Αξίζει να πάρουμε ένα καλαθάκι και να πάμε στη φύση γιατί τα βατόμουρα είναι άφθονα αυτή την εποχή.

Γλυκό βατόμουρο της Βασούλας 3

Μπορούμε να καταψύξουμε σε σακουλάκια και να έχουμε όλο το χρόνο, μπορούμε να κάνουμε γλυκό του κουταλιού ή ακόμα και λικέρ που σας ετοιμάζουμε και αυτή τη συνταγή.

Γλυκό βατόμουρο της Βασούλας 1

Γλυκό βατόμουρο της Βασούλας

Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και δεινή μαγείρισσα

 Υλικά για 1 μεγάλο βάζο

1 κιλό βατόμουρα

1 κιλό ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

1 σφηνάκι μπράντι

1 σφηνάκι χυμό λεμονιού

2 κ.σ. υγρή βανίλια

Τρόπος παρασκευής 

 Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αφρίσει, περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα με τρυπητή κουτάλα και ξαφρίζουμε στο τέλος.

Γλυκό βατόμουρο της Βασούλας 2

Ρίχνουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού  και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα βατόμουρα.

Βράζουμε για 3-4 λεπτά και το σβήνουμε.

Την επόμενη ημέρα αφαιρούμε τα βατόμουρα και μένουν τα υγρά που τα βράζουμε μέχρι να γίνουν σαν σιρόπι πηχτό με κομπάκια.

Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο προσθέτουμε τα βατόμουρα και βράζουμε για 2 λεπτά.

Σε αποστειρωμένα βάζα βάζουμε το γλυκό ξέχειλα. Κλείνουμε σφιχτά και αναποδογυρίζουμε.

Γλυκό βατόμουρο της Βασούλας 4

Την επόμενη ημέρα το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Φυλάσσεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και όταν ανοιχτεί φυλάσσεται στο ψυγείο.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου 2025