Γλυκιά κολοκύθα με κρεμμύδια – Πλημμυρίζει αντιοξειδωτικά…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γεύση υψηλής διατροφικής αξίας για vegan, vegetarians και όχι μόνον. Η γλυκοκολοκύθα περιέχει βιταμίνη Α, C, E, B6, νιασίνη και φολικό οξύ. Επίσης περιέχει κάλιο, ασβέστιο, χαλκό και φώσφορο. Στην Κρήτη την αποκαλούν «κυρά του περιβολιού» και καλλιεργούν τη γηγενή ποικιλία  η γηγενής ποικιλία κολοκύθα και γίνεται προσπάθεια για να προστατέψουν τους σπόρους της.

Γλυκιά κολοκύθα με κρεμμύδια 1

Γλυκιά Κολοκύθα με κρεμμύδια

Από την Αγγελική Πρινάρη,  Αντιπρόεδρο Δ.Σ. Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό ψίχα γλυκοκολοκύθας, σε κομμάτια

2 κιλά ξερά κρεμμύδια σε χοντρές φέτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ποτήρι λευκό κρασί

3 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. κύμινο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γλυκιά κολοκύθα με κρεμμύδια 2

Τρόπος παρασκευής

Προετοιμάζουμε τα υλικά  και σε μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά ακόμα.

Στο τέλος, ρίχνουμε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου.

Γλυκιά κολοκύθα με κρεμμύδια 3

Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.

Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα, απλά ανακινούμε την κατσαρόλα κυκλικά.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2024