Γκουακαμόλε – Μια σαλάτα superfood

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια σαλάτα δροσερή και πολύ νόστιμη. Γίνεται πολύ εύκολα και τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες. Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Το αβοκάντο περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμινών C και Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β6), καλίου και μαγνησίου καθώς και σε Ω-3 λιπαρά.

Το μυστικό της σαλάτας είναι ότι όλα τα υλικά πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο για να είναι δροσερή. Επίσης την γκουακαμόλε μπορούμε να την αλείψουμε πάνω σε φέτες ψωμιού προζυμένιου ή ολικής άλεσης και σερβίρεται ακόμα και για πρωινό με αυγά βραστά ή τηγανητά.

Η Έφη πάντως φτιάχνει την καλύτερη γκουακαμόλε και η συνταγή είναι από τα νησιά της Καραϊβικής.

Γκουακαμόλε σαλάτα 1

Γκουακαμόλε

Aπό την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα, Γερμανία

Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλα αβοκάντο, ώριμα

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Χυμό από 2 λεμόνια

2 ντομάτες, σε κύβους

¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Γκουακαμόλε σαλάτα 2

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβοκάντο καθαρισμένα και αφού έχουμε βγάλει το κουκούτσι.

Περιλούζουμε τα αβοκάντο με το λεμονοχυμό και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο

Λιώνουμε με το πιρούνι το αβοκάντο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Τα σερβίρουμε σε μπολ και ολόγυρα γαρνίρουμε με νάτσος.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
Επόμενο άρθροκαι τώρα) Οι δυο μας – Γιατί «τσίμπησε» ο κόσμος και έκανε ουρές για το τετ-α-τετ με τον Στέφανο Κασσελάκη; – Γράφει ο Γιάννης Καφάτος