Γκιούλμπασι σε λαδόκολλα ή κλέφτικο – Χοιρινή τηγανιά φούρνου!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι μήνες με πολλές γιορτές. Ορίστε λοιπόν από εμένα ένα γιορτινό ή Κυριακάτικο φαγητό, που λατρεύουμε όλοι μας. Μεθυσμένο γκιούλμπασι σε λαδόκολλα ή αλλιώς κλέφτικη χοιρινή τηγανιά φούρνου. Είναι ένα φαγητό με ρίζες στην Ανατολή, προερχόμενο από τα βάθη του χρόνου. Το αβαντάζ του είναι ότι χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και ψήσιμο χωρίς επιτήρηση, γεγονός που το καθιστά ένα ξεκούραστο πιάτο ό,τι πρέπει για το γιορτινό μας τραπέζι.

Και το αποτέλεσμα …π-ε-ν-τ -α-ν-ό-σ-τ-ι-μ-ο!

Γκιούλμπασι σε λαδόκολλα ή κλέφτικο 4

Γκιούλμπασι σε λαδόκολλα ή κλέφτικο

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κιλό χοιρινή τηγανιά

1 σκελίδα σκόρδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

Ξύσμα από 1 λεμόνι

500 γρ. τυρί γκούντα ή ότι άλλο εσείς θέλετε

1 κ.σ. μουστάρδα

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Δενδρολίβανο

Κάρυ

Κόκκινο πιπέρι

Πάπρικα

Λίγο κόκκινο κρασί της επιλογής μας

Μπαλσάμικο ξύδι με γεύση ροδιού, για έξτρα γεύση

Εκτέλεση:

Την τηγανιά μας τη μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ, με όλα τα παραπάνω υλικά μέσα.

Γκιούλμπασι σε λαδόκολλα ή κλέφτικο 2

Την επόμενη ημέρα, τη βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί πάνω σε μία λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο, έτσι με τα ζουμιά της, για να ψηθεί.

Δε βάζουμε καθόλου νερό, γιατί ήδη έχει υγρασία το φαγητό μας μαζί με το κρασάκι και το ελαιόλαδο.

Γκιούλμπασι σε λαδόκολλα ή κλέφτικο 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, σε μέτρια θερμοκρασία (170-180 βαθμούς) για 2 ώρες περίπου.

Δεν ανοίγουμε τον φούρνο και δεν ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό μας.

Γίνεται λουκουμάκι.

Γκιούλμπασι σε λαδόκολλα ή κλέφτικο 1

Το συνοδεύουμε είτε με πατάτες, είτε με ρυζάκι ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Παρασκευή 12-11-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου 2021