Πανεύκολα μπισκοτάκια σε σχήμα καρδιάς ή αστεριού ή σε όποιο σχήμα φανταστείτε. Αρέσουν πολύ και έχουν το άρωμα των Χριστουγέννων με την κανέλα, το γαρύφαλλο, το πορτοκάλι και το κονιάκ.
Μπορείτε να τα φτιάξετε για τους φίλους και να τα κλείσετε σε ένα ωραίο μεταλλικό κουτί… Το σίγουρο είναι ότι θα εκτιμήσουν το δώρο σας, αφού θα είναι καμωμένο με αγάπη.
Γιορτινές καρδούλες κανέλας
Από την βραβευμένη Έφη Αποστολοπούλου, εστιατόριο Μελτέμι, Διγελιώτικα Αιγίου
Υλικά
250 ml ηλιέλαιο
250 ml ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνεις όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στον κάδο του μίξερ και χτυπάς για 15 – 20 λεπτά περίπου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Στην συνέχεια γυρίζεις προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Συνήθως παίρνει όλο το αλεύρι.
Απλώνουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο και με το κουπάτ δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπισκότα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι τα κουλουράκια μας να πάρουν χρώμα.
Μικρά μυστικά
Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο για να γίνουν τα μπισκότα αφράτα και τραγανά.
Επίσης η σόδα πρέπει να διαλύεται σε πορτοκάλι γιατί βοηθά στη διόγκωση.