Γίδα σούπα του Ολύμπου – Ότι καλύτερο για τις κρύες ημέρες

Γίδα σούπα του Ολύμπου
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η αλήθεια είναι ότι ο χειμώνας θέλει ζεστό φαγάκι και η καλύτερη λύση είναι μια ζεστή σούπα από γίδα με καρότο, σέλινο, πατατούλες καθόλου τυχαίο που είναι η γευστική δημιουργία που βρίσκουμε σε όλα τα Ορεινά Καταφύγια.

Την καλύτερη τη δοκίμασα στα Πριόνια του Ολύμπου με κόκκινο κρασί Ραψάνης και μπουγιουρντί.

Η ταβερνούλα “Πριόνια”

Ο φίλος Δημήτρης Κυρίτσης, διασώστης Ολύμπου που έχει την απίθανη ταβέρνα στα Πριόνια μου έδωσε τη συνταγή.

Γίδα σούπα του Ολύμπου 

Από τον Δημήτρη Κυρίτση της ταβέρνας «Πριόνια Ολύμπου»

Υλικά

1500 γρ. μπούτι από γίδα, κομμένο σε μερίδες

8 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες ολόκληρες

5 καρότα, σε φέτες

3 κλωνάρια σέλερυ, κομμένα

3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, στα τέσσερα

100 ml ελαιόλαδο μοναστηριακό

100 ml ντόπιο κρασί λευκό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

2 φύλλα δάφνης

4 φέτες φρυγανισμένο ψωμάκι

Τρόπος παρασκευής

 

Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε το κρέας για 10 λεπτά και πετάμε το νερό.

Ξεπλένουμε με κρασί τη γίδα και την βράζουμε σε ζεστό νερό που καλύπτει το κρέας.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τη δάφνη.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες σε σκεπασμένη κατσαρόλα.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.

Η σούπα σερβίρεται καυτή με φρυγανισμένο ψωμάκι.

Πριόνια – Όλυμπος