Σε χρόνο dt έχουμε την πιο δροσερή και υγιεινή γευστική δημιουργία. Ο οργανισμός μας πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και το ανοσοποιητικό ενδυναμώνεται.
Εμείς το απολαύσαμε στη Ναύπακτο μέσα στον “Βοτανικό κήπο Ζέλια γη” και το εντάξαμε στη διατροφή μας. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς που αγαπάτε και να δημιουργήσετε συνταγή με τη δική σας υπογραφή.
Το παγωμένο γιαούρτι προσφέρει για τα παιδιά σας την εναλλακτική του παγωτού…
Γιαούρτι με βρώμη και φρούτα
Υλικά για 2 άτομα
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά, δροσερό
2 κ. σ. μέλι θυμαρίσιο
120 γρ. νιφάδες βρώμης
2 μήλα τριμμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
200 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
100 γρ. μύρτιλα
3 κ.σ. πασατέμπο
2 κ.σ. κουκουνάρι
50 γρ. αμύγδαλα ψίχα, ολόκληρα ή κομμάτια
Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε στο μούλτι το γιαούρτι, το μέλι, το μήλο, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα απαλό και ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με τη βρώμη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κρατάμε 2 κουταλιές για να πασπαλίσουμε το γιαούρτι.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Βάζουμε σε μπολάκια το γιαούρτι και ανάμεσα βάζουμε φράουλες, μύρτιλα και πασπαλίζουμε με πασατέμπο, κουκουνάρι, αμύγδαλα και νιφάδες βρώμης.
Αν θέλουμε διακοσμούμε με φρούτο φυσαλίδα ή αστεροειδή σε φέτες και βρώσιμα άνθη…