Γιαούρτι με μπανάνα και νιφάδες βρώμης – Υγεία και νοστιμιά

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια πανεύκολη γευστική δημιουργία, που είναι τόσο υγιεινή και πλημμυρίζει πρωτεΐνες. Πρόκειται για μια πρωτότυπη συνταγή που αρέσει πολύ.

Μπορεί να την επιλέξετε για το πρωινό σας ή ακόμα και για επιδόρπιο ή snack.

Γιαούρτι με μπανάνα και νιφάδες βρώμης 1

Γιαούρτι με μπανάνα και νιφάδες βρώμης

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά για 2 άτομα

40 γρ. νιφάδες βρώμης

Μισή μπανάνα, σε φέτες

1 κ.σ. μέλι ελάτης ή θυμαρίσιο

100 ml εμφιαλωμένο νερό χλιαρό

100 γρ. γιαούρτι πρωτεϊνούχο

Μισή κ.σ. ζάχαρη καστανή ή γλυκαντικό της αρεσκείας σας

Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Για το φινίρισμα

Μπανάνα σε φέτες

Κανένα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Γιαούρτι με μπανάνα και νιφάδες βρώμης 2

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το νερό, το μέλι, την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γλυκαντικό και το απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της βρώμης, μόλις βγει από το φούρνο μικροκυμάτων.

Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-8 ώρες, ανάλογα με την προτίμησή μας.

Γιαούρτι με μπανάνα και νιφάδες βρώμης 3

Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο απλώνουμε στην επιφάνεια τις φέτες μπανάνας, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023