Γιαούρτι με φρούτα και μέλι – Το τέλειο δείπνο ενδυνάμωσης…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Γίνεται πολύ εύκολα και χρησιμοποιούμε γιαούρτι παραδοσιακό ή στραγγιστό.

Επιλέγουμε τα φρούτα που μας αρέσουν και χαρίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Διανθίζουμε τη γεύση με σπόρους διάφορους, αποξηραμένα φρούτα και μέλι θυμαρίσιο.

Ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας… Γίνεται πανεύκολα όπου και αν βρισκόμαστε.

Είναι ιδανικό για τις διακοπές μας.

Γιαούρτι με φρούτα και μέλι 1

Γιαούρτι με φρούτα και μέλι

από την Τάτα Χατζηαρβανίτη, μαθητευόμενη μαγείρισσα

Yλικά για 4 άτομα

500 γρ παραδοσιακό γιαούρτι δροσερό

4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες

1 μήλο πράσινο, κομμένο σε μπαστουνάκια

1 μήλο starking, κομμένο σε μπαστουνάκια

15 σταφίδες μαύρες ή σουλτανίνες

1 κ.σ. σπόρους τσία

2 κ.σ. ηλιόσπορους

5 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε κομμάτια

Γιαούρτι με φρούτα και μέλι 2

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το γιαούρτι από το ψυγείο σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.

Κρατάμε κάποια κομμάτια φρούτων, σπόρια και δαμάσκηνα για να διακοσμήσουμε τα ατομικά μπολ.

Ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι για να πάνε τα φρούτα παντού και σερβίρουμε σε δύο ατομικά μπολάκια.

Γιαούρτι με φρούτα και μέλι 3

Διακοσμούμε το γιαούρτι με κομμάτια φρούτων, σταφίδες, δαμάσκηνα και τα σπόρια που είχαμε αφήσει στην άκρη.

Περιχύνουμε με μέλι θυμαρίσιο και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024