Γίνεται πολύ εύκολα και χρησιμοποιούμε γιαούρτι παραδοσιακό ή στραγγιστό.
Επιλέγουμε τα φρούτα που μας αρέσουν και χαρίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Διανθίζουμε τη γεύση με σπόρους διάφορους, αποξηραμένα φρούτα και μέλι θυμαρίσιο.
Ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας… Γίνεται πανεύκολα όπου και αν βρισκόμαστε.
Είναι ιδανικό για τις διακοπές μας.
Γιαούρτι με φρούτα και μέλι
από την Τάτα Χατζηαρβανίτη, μαθητευόμενη μαγείρισσα
Yλικά για 4 άτομα
500 γρ παραδοσιακό γιαούρτι δροσερό
4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
1 μήλο πράσινο, κομμένο σε μπαστουνάκια
1 μήλο starking, κομμένο σε μπαστουνάκια
15 σταφίδες μαύρες ή σουλτανίνες
1 κ.σ. σπόρους τσία
2 κ.σ. ηλιόσπορους
5 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε κομμάτια
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το γιαούρτι από το ψυγείο σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.
Κρατάμε κάποια κομμάτια φρούτων, σπόρια και δαμάσκηνα για να διακοσμήσουμε τα ατομικά μπολ.
Ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι για να πάνε τα φρούτα παντού και σερβίρουμε σε δύο ατομικά μπολάκια.
Διακοσμούμε το γιαούρτι με κομμάτια φρούτων, σταφίδες, δαμάσκηνα και τα σπόρια που είχαμε αφήσει στην άκρη.
Περιχύνουμε με μέλι θυμαρίσιο και σερβίρουμε.