Για τη συνάντηση των Δ.Σ. των 2 ΣΕΠΕ Ημαθίας με τους Συμβούλους-Αξιολογητές

Για τη συνάντηση των Δ.Σ. των 2 ΣΕΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ με τους ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

 

Την Τρίτη 28/3 συναντήθηκαν εκπρόσωποι των 2 Δ.Σ. των ΣΕΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ με 4 από τους 5 Συμβούλους Εκπαίδευσης που τοποθετήθηκαν στον νομό (κ. Λαζαρίδου Ησαΐα – ΠΕ60,  κ. Παπαγεωργίου Αικατερίνη – ΠΕ70/Βέροιας, κ. Πομάκη Νικολάου – ΠΕ70/Νάουσας, κ. Κοτσακώστα Μαρίας – ΠΕ70/Αλεξάνδρειας), για να συζητήσουν για το ζήτημα της ατομικής Αξιολόγησης, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. εκβιαστικά ξεκίνησε να υλοποιεί, με το ευάλωτο κομμάτι των νεοδιόριστων.

Ενημερώσαμε τους Συμβούλους για τη θέση της Ομοσπονδίας (και των 2 Δ.Σ. των ΣΕΠΕ), ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει Απεργία-Αποχή από τη διαδικασία (μια νόμιμη δηλαδή μορφή συνδικαλιστικής δράσης, συνταγματικά κατοχυρωμένης) κι έχει αποστείλει στις Σχολικές Μονάδες, από τις 9/2, τη σχετική δήλωση, που υπογεγραμμένη και πρωτοκολλημένη καλύπτει συνδικαλιστικά τους υπό αξιολόγηση συναδέλφους. Πως, ως εκ τούτου, όπως σεβόμαστε εμείς την αντίθετη άποψη των συναδέλφων και δεν μπλοκάρουμε τις διαδικασίες αξιολόγησής τους, έτσι οφείλουν και οι Σύμβουλοι, κομμάτι κι οι ίδιοι του κλάδου και της Ομοσπονδίας, να σεβαστούν την απόφαση των συναδέλφων που απεργούν-απέχουν και να μην τους ασκούν πιέσεις με οποιονδήποτε τρόπο (τηλεφωνικές κλήσεις στο προσωπικό τους τηλέφωνο, αποστολή μηνύματος στο mail τους, υπογραφή ξεχωριστού εγγράφου ότι δεν επιθυμούν να αξιολογηθούν, κ.λπ.), όπως κάνουν άλλοι Σύμβουλοι, ανά την επικράτεια. Πως όλα πρέπει να γίνονται υπηρεσιακά (να ενημερώνονται οι Σύμβουλοι από τους Διευθυντές, για όσους συναδέλφους έχουν υπογράψει τη Δήλωση και να σταματά εκεί η διαδικασία), ώστε να μη νιώθουν οι συνάδελφοι καμία πίεση.

Στο σημείο αυτό υπήρξε διαφωνία στο κατά πόσο είναι νόμιμη η προσωπική επικοινωνία, με τους Συμβούλους να δηλώνουν ότι προβλέπεται από το νόμο, και ότι, δικαιούνται, ως εκπρόσωποι της Υπηρεσίας, να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών (τηλέφωνα και mails),  προκειμένου να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί τους. Επιμείναμε ότι ακόμα κι έτσι, οφείλουν να μην ενοχλούν τους συναδέλφους πέραν του ωραρίου εργασίας και πως, αν οι Σύμβουλοι ενημερώνονται από τον Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σε ακατάλληλο χρόνο, οφείλουν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό και όχι να το εφαρμόζουν οι ίδιοι στους εκπαιδευτικούς.

Κάναμε εκτενή ανάλυση στις παραμέτρους της Αξιολόγησης (πραγματικός σκοπός εφαρμογής της, διεθνής πείρα, ο 40χρονος αγώνας  μας για την αποτροπή εφαρμογής της, η στάση των εκπαιδευτικών στην πανδημία κι ο διαρκής αγώνας για τη μόρφωση των μαθητών, η παντελής αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων για την συντήρηση της κτηριακής υποδομής και εξασφάλισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των σχολείων, οι δικαστικές διαμάχες του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης με τους εκπαιδευτικούς κλάδους και η καταστολή των κινητοποιήσεων, ο ρόλος των ΜΜΕ, η προπαγάνδα κι ο κοινωνικός αυτοματισμός, κ.λπ.). Αναγνωρίσαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάδελφοι στο έργο τους και τη δυνατότητα που θα μπορούσε να τους δώσει το κράτος, να υπηρετήσουν στην Εκπαίδευση ως διοικητικοί υπάλληλοι και γραμματείς στα σχολεία. Αναφερθήκαμε στην αλλαγή ρόλου που οι κυβερνήσεις επιφυλάσσουν για τους Συμβούλους και τους Διευθυντές και το χρέος τους να το αντιπαλέψουν. Και ολοκληρώσαμε με την υποχρέωση που έχουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα δημόσιο, δωρεάν, αναβαθμισμένο σχολείο.

Οι Σύμβουλοι, συμφωνώντας πως κι οι ίδιοι είναι ζωντανό κομμάτι της Ομοσπονδίας, αναγνώρισαν το δίκιο των θέσεών μας και δήλωσαν πως θα σεβαστούν την επιθυμία των συναδέλφων, που υπογράφουν τη δήλωση Απεργίας-Αποχής, να μην αξιολογηθούν και δε θ’ ασκήσουν πιέσεις.

Συμπερασματικά, συνάδελφοι, ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, σας καλούμε για μία ακόμα φορά:

  • να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ
  • να υπογράψετε τη σχετική δήλωση (ζητώντας από τον διευθυντή σας να την πρωτοκολλήσει),
  • να το δηλώσετε ευθαρσώς στον Σύμβουλο που θα επικοινωνήσει μαζί σας με οποιονδήποτε τρόπο
  • να δηλώσετε Στάση Εργασίας, σε περίπτωση που θα επιχειρήσει να μπει στην τάξη σας, ενημερώνοντάς μας ταυτόχρονα, για τα γεγονότα.

Η ΔΟΕ συγκεντρώνει στοιχεία για την υπογραφή της δήλωσης (πόσοι υπογράψαν και πόσοι όχι, σε κάθε σχολείο – σας έχει έρθει έγγραφο). Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τον Σύλλογο ή εμάς προσωπικά, στα κάτωθι στοιχεία.

Κοκοζίδου Άννα                                6989806998                            kokana66@yahoo.gr

Χατζησάββας Παναγιώτης                      6977685777                            panhatz2002@gmail.com

Ρηγόπουλος Κώστας                            6978925143                            krigopoulos66@gmail.com

Καλή δύναμη, συνάδελφοι! Ψηλά το κεφάλι! Ο αγώνας έχει συνέχεια.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού