Το Dusseldorf είναι μια όμορφη κοσμοπολίτικη πόλη, που συνδυάζει το χθες με το σήμερα μοναδικά. Καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς αλλά ξαναγεννήθηκε πιο σύγχρονη.
Στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, μας μύησαν στις αυθεντικές γεύσεις και μας έδωσαν τις συνταγές. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή ατμόσφαιρα, χαμόγελα όμορφα βιτρώ μας άλλης εποχής, ζωγραφιστά πλακάκια και ξύλινη διακόσμηση και τα ποτήρια μπύρας γεμίζουν και αδειάζουν με ταχύτητα φωτός.
Εδώ δοκιμάσαμε την περίφημη σκούρα μπύρα Altbier. Η μπύρα παράγεται από τον καλύτερο λυκίσκο, βύνη πρώτης ποιότητας και καθαρό δροσερό νερό. Ζυμώνεται σε μέτρια θερμοκρασία χρησιμοποιώντας ζύμη κορυφαίας ζύμωσης, που χαρίζει φρεσκάδα αλλά ωριμάζει σε ψυχρότερη θερμοκρασία και αποκτά καθαρή και ζεστή γεύση.
Δοκιμάστε λουκάνικα, κότσι και σνίτσελ αυθεντικό από εξαιρετικό χοιρινό κρέας. Η παράδοση θέλει η τεχνική του ψωμιού και του τηγανίσματος του σνίτσελ να αποδίδεται στους Ρωμαίους το 1ο π.Χ.
Οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές του Schnitzel είναι το Jägerschnitzel (“schnitzel hunter”, με άγρια μανιτάρια), το Zigeunerschnitzel (“schnitzel” με σάλτσα πιπεριάς) και με παραδοσιακά σπιτικά ζυμαρικά spatzle.
Αυθεντικό χοιρινό κότσι(schweinshaxe)
Από την περίφημη μπυραρία «Schumacher Alt»
Υλικά
1-2 χοιρινά κότσια
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι βοτάνων με εστραγκόν, θρούμπι, ρίγανη, θυμάρι
φρεσκοτριμμένη ποικιλία πιπεριών
1 μεγάλο μπουκάλι καστανής μπίρας και λίγο ακόμα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σπόρους κριθαριού και κύμινου
- Βάζουμε όρθια τα κότσια σε ταψί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Την επομένη, τα τρίβουμε με το σκόρδο, πιο δυνατά το κάτω μέρος τους. Τα βάζουμε σε τηγάνι, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά γυρίζοντάς τα.
- Μεταφέρουμε τα κότσι σε ταψί μαζί με τα υγρά του, ρίχνουμε λίγη μπίρα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τους σπόρους. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 4 ώρες. Μετά την πρώτη ώρα περιλούζουμε τα κότσια με λίγη μπίρα και, μόλις αρχίσει το δέρμα να γίνεται τραγανό, ρίχνουμε ανά 45 λεπτά μπίρα για να υγραίνεται το δέμα και να γίνεται ακόμα πιο τραγανό.
Σημείωση: Το σωστό κότσι πρέπει να «σπάει» και να κόβεται εύκολα μέχρι το κόκκαλο, το τέλειο κότσι κόβεται με το πιρούνι.
- Σερβίρουμε με πατάτες και με φρέσκες φέτες μήλου ή με γλυκό και ξινό κόκκινο λάχανο.
Bratkartoffeln
Οι γερμανικές πατάτες που πάνε με όλα.
Υλικά
πατάτες σε φέτες ή κύβους
θαλασσινό αλάτι
καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
ξερά λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό
Tρόπος παρασκευής
- Βάζουμε τις πατάτες σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο] . Τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα από τη μια μεριά και τις γυρίζουμε από την άλλη.
- Ρίχνουμε το αλάτι, τις περιχύνουμε με το νερό και αφήνουμε να το απορροφήσουν, ανακινώντας το τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μαζί, γυρίζοντας τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.