Γερμανία: “Σε πειρασμό” η Μέρκελ να αντικαταστήσει τον Σόιμπλε, γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica

Σύμφωνα με ανάλυση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ έχει μπει «σε πειρασμό» να αντικαταστήσει μετεκλογικά τον νυν υπουργό Οικονομικών της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι την συγκεκριμένη θέση- κλειδί φέρονται να θέλουν να εξασφαλίσουν τόσο οι σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι φιλελεύθεροι, σε περίπτωση που πάρουν μέρος σε νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Αλλά ο απευθείας ενδιαφερόμενος, αναφέρεται στην εν λόγω ανάλυση,  δεν δείχνει να ικανοποιείται με ενδεχόμενη  μελλοντική εκλογή του στην προεδρία του γερμανικού  κοινοβουλίου. Η ανταποκρίτρια της La Repubblica από το Βερολίνο Τόνια Μαστρομπουόνι γράφει, επίσης,  ότι οι πιο σημαντικές εντάσεις ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την καγκελαρία είχαν ως αντικείμενο την Ελλάδα.  «Το ‘γεράκι’ της ελληνικής κρίσης, που  θεωρείται από όλους  ο εμπνευστής  της λιτότητας, κατέθεσε  στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2015 την φοβερή  πρόταση πενταετούς αποκλεισμού της Ελλάδας  από το ευρώ», υπενθυμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

    Και αναφερόμενη, πάντα, στην στάση του γερμανού υπουργού οικονομικών απέναντι  την χώρα μας, προσθέτει:

  «Όπως σημείωσε  πρόσφατα η εφημερίδα  FΑΖ, η διαφορά ανάμεσα στον  Σόιμπλε και στην καγκελάριο είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών έβλεπε την Ελλάδα ως μολυσμένο άκρο το οποίο κινδύνευε να προκαλέσει τον θάνατο  της ευρωζώνης. Η ‘Αγκελα Μέρκελ, όμως,  φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να προκληθεί “ντόμινο”. Στην συγκεκριμένη, μοιραία σύνοδο κορυφής της Ένωσης, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ματέο Ρέντσι  έπεισαν την καγκελάριο να παραμείνει η  Ελλάδα. Ευτυχώς»

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συντηρήσεις και καθαρισμοί φρεατίων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο
Επόμενο άρθροΚλ. Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το χρέος της Ελλάδας