Ένα σπουδαίο ορεκτικό για όλες τις στιγμές, ικανό να συνοδέψει κάθε κυρίως γεύμα. Πολλοί ίσως να το υιοθετήσετε ως κύριο φαγητό, μιας και είναι άκρως χορταστικό και νόστιμο. Αφήστε που το έντονο κόκκινο χρώμα του θα στολίσει υπέροχα το μεσημεριανό σας τραπέζι. Πάμε να «μαστορέψουμε» τις αγαπημένες μου πιπεριές Φλωρίνης;
Η συνταγή για εσάς:
Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
7 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης (η μία να είναι πράσινη)
250 γρ. τυρί φέτα, πατημένη με το πιρούνι
2 μικρές ντομάτες(ή 1 μεγάλη) ώριμες
ελάχιστο αλάτι πάνω στη ντομάτα
πιπέρι
ρίγανη
λίγη κόκκινη πάπρικα
λίγο μαϊντανό
και φυσικά λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι χωρίς καθόλου νερό, με ελάχιστο λαδάκι από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, γυρίζουμε τις πιπεριές μια φορά μετά από 25 λεπτά περίπου.
Καλή σας απόλαυση και καλή όρεξη!