Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο – Ένα αίνιγμα που θα αγαπήσετε!

Γεμιστά κολοκυθάκια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Χαιρετώ όλη την όμορφη παρέα μας. Έλεγα να παίξουμε λιγάκι σήμερα. Τα αινίγματα σας αρέσουν; Εάν είδατε τις φωτογραφίες μου -χωρίς ακόμη να διαβάσατε το κείμενο- με τί σας μοιάζουν αυτά που βλέπετε; Αχλάδια;  Όχι! (γέλια).. 

Ας το πάρει το ποτάμι καλύτερα, μη σας κουράζω άλλο: Είναι γεμιστά κολοκυθάκια με κρέμα αυγολέμονου, που όμως μοιάζουν καταπληκτικά με αχλάδια.. Εικόνα γρίφος, γεύση ποίημα!

Η συνταγή όλη δική σας.

Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

Για 8 στρογγυλά κολοκυθάκια, μεγάλου μεγέθους:

8 κ.σ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 ξερό κρεμμύδι

το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό

λίγο άνηθο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

1 κύβο νοστιμιάς

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ρύζι μας, μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.

Μετά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας, ρίχνουμε τον κύβο νοστιμιάς, όλα τα αρωματικά και τέλος όλα τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μόνο, να μισοψηθούν.

Μετά γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας, αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και έχουμε βγάλει το εσωτερικό τους.

Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νεράκι, ζωμό κρέατος και ελαιόλαδο και τα μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν. Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Για την κρέμα αυγολέμονου θα χρειαστούμε:

1 κρόκο αυγού χτυπημένο

1 λεμόνι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

το ζουμί από το φαγητό μας

λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο, 2 κ.σ. κορν φλάουρ και το ζουμί από τα κολοκυθάκια.

Στο τέλος ρίχνουμε το χτυπημένο αυγολέμονο.

Καλή σας απόλαυση και καλή σας επιτυχία!