Μια γευστική δημιουργία της στιγμής που αρέσει σε όλους.
Ότι καλύτερο για να δέσει αρμονικά με το τσίπουρο ή ένα ωραίο λευκό κρασί.
Γαρίδες σκορδάτες και σάλτσα γιαουρτιού
Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef
Υλικά
1 κιλό γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες χωρίς κεφάλι
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
50 ml λευκό κρασί
200 γρ γιαούρτι πλήρες
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από μισό λεμόνι
15 γρ κάπαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τον άνηθο, την κάπαρη, 1 σφηνάκι ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε για 1 μόνον λεπτό το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας με τη λαβίδα.
«Σβήνουμε» με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το δεντρολίβανο χοντροκομμένο αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με την κρύα σάλτσα γιαουρτιού.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε ψήνουμε στο γκριλ και ένα σκόρδο κομμένο στη μέση για extra γεύση. Λίγο από αυτό μπορούμε να το προσθέσουμε και στη σάλτσα γιαουρτιού.