Γαρίδες ψητές με σκόρδο και λεμόνι – Αστέρι της θαλασσινής κουζίνας

Μια γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που αρέσει πολύ. Οι γαρίδες ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και πραγματικά αξίζει να τις εντάξουμε στη διατροφή μας.

Οι γαρίδες είναι από τα φαγητά που μοιραζόμαστε και έτσι μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού. Τις σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα πάνω σε σαλάτα ρόκας ή μαρουλιού με κρέμα μαγιονέζας.

Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για να τις φτιάξετε είτε στο φούρνο, είτε στο γκριλ ή πλασωτέ τηγάνι.

Ψέριμος
Η Ψέριμος … γαλήνια ομορφιά

Τις δοκιμάσαμε στο πανέμορφο ακριτικό νησάκι Ψέριμος, απέναντι από την Κω και δίπλα στα Ίμια…

Γαρίδες ψητές με σκόρδο και λεμόνι 1

Γαρίδες ψητές με σκόρδο και λεμόνι 

Από την ταβέρνα της Άννας, Νήσος Ψέριμος

Υλικά για 4 άτομα

18 μεγάλες γαρίδες Νο 1 ή 2

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

2 σφηνάκια ούζο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γαρίδες ψητές με σκόρδο και λεμόνι 2

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά, για περισσή νοστιμιά.

Αφαιρούμε από την πλάτη της γαρίδας το μαύρο εντεράκι και τις ξεπλένουμε.

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ούζο ή το τσίπουρο με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήνουμε  τις γαρίδες στη μαρινάδα για 25 λεπτά.

Ζεσταίνουμε πλασωτέ τηγάνι καλά μέχρι να κάψει ή ψήνουμε τις γαρίδες στο γκρι σε δυνατή πάντα φωτιά και τις αφήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τις γυρίζουμε προσεκτικά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Γαρίδες ψητές με σκόρδο και λεμόνι 3

Αν όμως αποφασίσετε να τις ψήσετε στο φούρνο, καλύτερα είναι να τις ψήσετε σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη μαρινάδα τους και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 7-8 λεπτά, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 30 Ιουλίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 30 Ιουλίου 2023