Εκτός από τα παραδοσιακά μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τι θα λέγατε να δημιουργήσουμε και τα δικά μας χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με φουντούκια.
Θα τα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι και αν περάσουν οι γιορτές θα συνεχίσουν να τα ζητάνε..
Αρχίστε λοιπόν να τα παρασκευάζετε γιατί γιορτές χωρίς γλυκά δε γίνονται.
Γιορτινά σοκολατάκια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη Θεσσαλονικιά μαγείρισσα
Υλικά που θα χρειαστούμε για τα σοκολατάκια:
250 γρ. κουβερτούρα
Την οποία λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά, σκεπασμένα με σελοφάν, για να μην καεί η κουβερτούρα μας.
Αλλιώς μπορείτε να τη λιώσετε σε μπεν μαρί.
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
50 γρ. φουντούκια σπασμένα στο μπλέντερ.
Για να γυαλίσει η σοκολάτα μας, θα προσθέσουμε και λίγο ηλιέλαιο, περίπου 1 κουτ.σουπ.
Εκτέλεση συνταγής:
Αφού γεμίσουμε το 1/3 περίπου τις φόρμες σιλικόνης (που έχουμε για σοκολατάκια), με λιωμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε στη μέση τα σπασμένα φουντούκια και μετά πάλι κουβερτούρα.
Παγώνουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Απολαμβάνουμε ό,τι δημιουργήσαμε.
Καλή σας επιτυχία και Καλές Γιορτές.