Φτιάξτε λικέρ μαστίχας

Λικέρ μαστίχας

Συνταγές μοναστηριακές από την Εικοσιφοίνισσα

Λικέρ Μαστίχας

Υλικά

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

1 μικρό μπουκαλάκι καθαρό οινόπνευμα

3 κιλά ζάχαρη

20 γρ. μαστίχα Χίου

3 κιλά νερό

Τρόπος παρασκευής

Λικέρ-μαστίχα-2Ρίχνουμε το οινόπνευμα σε ένα βάζο, προσθέτουμε  τη μαστίχα και το κλείνουμε.

Το αφήνουμε για ένα βράδυ να λιώσει η μαστίχα.

Την άλλη  μέρα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κιλά νερό και 3 κιλά ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να «δένει» το σιρόπι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Μετά κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

Αφού κρυώσει ρίχνουμε μέσα το οινόπνευμα με τη μαστίχα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε ακόμα μια ημέρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Την άλλη ημέρα στραγγίζουμε, περνώντας από τουλπάνι το λικέρ μας και το βάζουμε σε καθαρά γυάλινα μπουκάλια που κλείνουμε ερμητικά.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Πέμπτη 18-06-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 18 Ιουνίου 2020