Συνταγές μοναστηριακές από την Εικοσιφοίνισσα
Λικέρ Μαστίχας
Υλικά
1 μικρό μπουκαλάκι καθαρό οινόπνευμα
3 κιλά ζάχαρη
20 γρ. μαστίχα Χίου
3 κιλά νερό
Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε το οινόπνευμα σε ένα βάζο, προσθέτουμε τη μαστίχα και το κλείνουμε.
Το αφήνουμε για ένα βράδυ να λιώσει η μαστίχα.
Την άλλη μέρα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κιλά νερό και 3 κιλά ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να «δένει» το σιρόπι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Μετά κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει ρίχνουμε μέσα το οινόπνευμα με τη μαστίχα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε ακόμα μια ημέρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Την άλλη ημέρα στραγγίζουμε, περνώντας από τουλπάνι το λικέρ μας και το βάζουμε σε καθαρά γυάλινα μπουκάλια που κλείνουμε ερμητικά.