Όπως συνηθίζω να λέω πολλές φορές εδώ, στην στήλη του Έμβολος, η μαγειρική θέλει μεράκι και φαντασία. Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας προτείνω κάτι ιδιαίτερο, τραγανό και στη γεύση του μοναδικό!
Φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες με συνοδεία πουρέ. Δοκιμάστε το, θα σας συναρπάσει..
Τις αναλογίες τις κανονίζουμε ανάλογα με το τραπέζι μας.
Φτερούγες φούρνου με πουρέ
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Φτερούγες κοτόπουλου
Μουστάρδα
Ξύδι μπαλσάμικο
Μέλι
Κόκκινη γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρέας σε μπολ και ρίχνουμε τα υλικά.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα.
Στο ταψάκι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 200 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε πατάτες, τις πολτοποιούμε, προσθέτουμε βούτυρο και αλάτι.
Όταν ψηθεί το κρέας μας ρίχνουμε το ζουμάκι στον πουρέ μας για να κάνει τη διαφορά.
Ένα ποτήρι κρασί για συνοδεία είναι ότι πρέπει…