Φρόσω Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ»

Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ»

Ενάμιση χρόνο στην μάχη με την Πανδημία έχουν κλονιστεί ανεπανόρθωτα όλα τα Εθνικά Συστήματα Υγείας.  Το Ε.Σ.Υ αντιστέκεται, έχοντας ως στυλοβάτες τους Νοσηλευτές, οι οποίοι μαζί με όλους τους επαγγελματίες υγείας, εργάζονται νυχθημερόν υπηρετώντας με όλες τους τις δυνάμεις τον συνάνθρωπο. Με την κοινωνία σύσσωμη να χειροκροτεί και να αναγνωρίζει τον σπουδαίο ρόλο τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έρχεται  η ώρα του λογαριασμού.

Οι Νοσηλευτές δόθηκαν σε αυτή την μάχη πληρώνοντας οι ίδιοι βαρύ τίμημα, δοκίμασαν τις αντοχές τους χωρίς άδειες ξεκούρασης, εισπράττοντας χειροκροτήματα με πολλά χτυπήματα στην πλάτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών έρχεται να υπενθυμίσει τον αγώνα των Νοσηλευτών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και να θέσει όλους τους φορείς προ των ευθυνών τους, ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα εφόδια για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού, της Υγείας .

Άμεσα λοιπόν χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει ενέργειες θωράκισης του Νοσηλευτικού ρόλου:

  • Μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών για κάλυψη κενών και αποχωρήσεων
  • Δημιουργία ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου
  • Ένταξη στα ΒΑΕ. Προοπτική εργασίας για 35ωρο
  • Μισθολογικές αυξήσεις και κίνητρα παραμονής στο επάγγελμα
  • Κρίσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών στην Ν.Υ.

Ο παραπάνω σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, που περνά μέσα από την ενδυνάμωση και την αναγνώριση του ρόλου των νοσηλευτών στην πράξη, αποτελεί αναγκαία αλλά και δυνατή συνθήκη για τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Είναι το ελάχιστο χρέος της πολιτείας απέναντι στον Νοσηλευτή και τον Πολίτη.

Προηγούμενο άρθροΣπ. Λιβανός: Η νέα εθνική Στρατηγική για μια νέα εποχή στον Αγροδιατροφικό τομέα- Οι 7 προτεραιότητες- Προγραμματίζονται εγγειοβελτιωτικά έργα 1 δις ευρώ
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκαν οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά της Μελίκης για αύριο Πέμπτη, 13 Μαΐου