Φρέσκος σολομός και λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς – Έκρηξη νοστιμιάς και χρωμάτων

Πανεύκολο και μέσα σε 20 λεπτά έχετε ένα γεύμα εντυπωσιακό. Ο σολομός δένει αρμονικά με τα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και γευστικά και χρωματικά και τα ντοματάκια έρχονται και ισορροπούν τη γευστική αρμονία.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Αν δεν σας αρέσουν τα λιγκουίνι σουπιάς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαρόνια ή ταλιατέλες.

Το κρασί ή ο αφρώδης οίνος δίνουν αυτή την ιδιαίτερη πινελιά στη γεύση. Διαλέγουμε το ασύρτικο γιατί με τα θαλασσινά ταιριάζει απόλυτα, αλλά και ένα ροζέ αγιοργήτικο θα ήταν επίσης απίθανο. Για πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους η σαμπάνια ή ένας αφρώδης οίνος θα ήταν must.

H Έφη ετοίμασε μια πλούσια πράσινη σαλάτα και αυτό το μεζεδάκι γαρίδας που σας έχουμε δώσει τη συνταγή, τις γαρίδες pilly pilly και το γεύμα απογειώθηκε. Το σημαντικό είναι ότι μέσα σε 45 λεπτά ετοίμασε αυτό το απίθανο γεύμα. Καλή διάθεση και ωραίο κρασί.

Φρέσκος σολομός και λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

2 φέτες φρέσκου σολομού

1 πακέτο λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 ποτήρι λευκό κρασί ασύρτικο ή αφρώδη οίνο

15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα λιγκουίνι για 8-10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά τα σουρώνουμε.

Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό ψήνουμε το σολομό βάζοντας και μισό σφηνάκι νερό ζεστό και γυρίζοντάς τον με λαβίδα και από τις δύο μεριές για 10 – 12 λεπτά.

Τον βγάζουμε από το τηγάνι και τον αφήνουμε σε πιατέλα.

Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί ή την σαμπάνια και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σολομό και τα ντοματίνια  ανακινούμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Σερβίρουμε τα λιγκουίνι σουπιάς και από πάνω το σολομό, που κόβουμε σε κομμάτια, τα ντοματάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρέσκοτριμμένα πιπέρια.