Φρένο στην παρακμή – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσα δημοσιεύει το ευρωβαρόμετρο ασφαλώς αποτελούν κόλαφο για την σημερινή κυβέρνηση και καταδεικνύει τον μέγιστο βαθμό απαισιοδοξίας για το μέλλον που διέπει την ελληνική κοινωνία.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προσέξτε:

  • Το 98% των Ελλήνων εκφράζει την απαισιοδοξία του για την κατάσταση της οικονομίας.
  • Το 98% εκτιμούν ότι η ελληνική Πολιτεία αδυνατεί να ανταποκριθεί σε μία από της πρωταρχικές της λειτουργίες, την ικανοποίηση των αναγκών του  του πληθυσμού της.

Δυστυχώς, οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την κατάσταση.

  • Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,2 εκατομμύριο.
  • Οι εργαζόμενοι έχουν χάσει από 25 – 30 % του πραγματικού εισοδήματος. Μόνο με τις ρυθμίσεις του 2ου και 3ου μνημονίου χάνουν σχεδόν δύο μισθούς.
  • Τα υψηλά και μεσαία εισοδήματα των συνταξιούχων (2.7 εκατομμύρια) έχουν χάσει από 50 % – 70% των εισοδημάτων, από περικοπές, φορολογία και άλλες επιβαρύνσεις (ΕΝΦΙΑ κ.α.).
  • Στον ιδιωτικό τομέα οι εργασιακές σχέσεις, έχουν κυριολεκτικά χάσει τον συλλογικό – προστατευτικό μανδύα του κράτους, βρίσκονται σε κατάσταση της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης. Αυτό συμβαίνει τόσο στο εισοδηματικό πεδίο, όσο και στις συνθήκες δουλειάς.
  • Η περίφημη ευελιξία έχει διαλύσει το συλλογικό πεδίο των εργασιακών σχέσεων. Δεν θέλω να επεκταθώ στον χώρο των ελευθεροεπαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Η κατάσταση είναι παρόμοια, ίσως και τραγικότερη, διότι εισφορές και φορολογία δημεύουν ουσιαστικά τα εισοδήματα όσων ακόμη αντέχουν να δημιουργήσουν σε αυτόν τον τόπο.

Μ’  αυτή την κατάσταση ο Τσίπρας και άλλα στελέχη της κυβέρνησής του βλέπουν «χαμογελαστά πρόσωπα»!

Κι αυτό σημαίνει ότι ο κυνισμός τους χάριν της εξουσίας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ενώ προκαλείται βάναυσα η κοινή λογική. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι έμποροι ελπίδας! Χωρίς κανένα σχέδιο για υο μέλλον. Ή μάλλον, όπως γίνεται πια συνεχώς γνωστό από τις συνεχείς αποκαλύψεις, το μόνο σχέδιο που είχαν ήταν να απομονώσουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, να την αποκόψουν από τη Δύση και τους ισχυρούς του κόσμου και να την καταστήσουν μια θλιβερή Βενεζουέλα του ευρωπαϊκού νότου.

Αυτή η κυβέρνηση, με απολύτως προσωποπαγή, τυχοδιωκτικά κι εξόχως εθνικολαϊκιστικά χαρακτηριστικά, οδηγεί με μαθηματικό τρόπο την Ελλάδα σε λεωφόρους παρακμής. Το βλέπουμε καθημερινά με τους τρόπους που πολιτεύονται στην Παιδεία, στην Υγεία, στη Δικαιοσύνη, στις συγκρούσεις με βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας. Το βλέπουμε στις συμπεριφορές των υπουργών και των θεσμικών παραγόντων που περιφέρονται ντυμένοι ως θαμώνες «μπιτσόμπαρου»…

Κι είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να μπει φρένο στην παρακμή.

Κι αυτό το φρένο δεν υπάρχει άλλος να το πατήσει εκτός από εμάς τους ίδιους.

Θα μπορέσουμε να το κάνουμε;

Η θα παρασυρθούμε πάλι ως κοινωνία από νεφελώδη οράματα και στενό συμφέρον;

Όπως έγινε με πολλούς Έλληνες που πίστεψαν ότι ο Τσίπρας θα καταργήσει τον … ΕΝΦΙΑ κι έτρεξαν να τον ψηφίσουν…

 

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Ατύχημα με τραυματισμό ηλικιωμένου ποδηλάτη εντός της πόλης της Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΑυγουστιάτικη πανσέληνος και μερική έκλειψη Σελήνης θα συμπέσουν τη Δευτέρα το βράδυ – Ανοιχτό το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.