Φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα – Ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια πολύ εύκολη γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ. Ενδείκνυται σε περιόδους που θέλουμε να τρώμε πιο υγιεινά για να χάσουμε βάρος.

Το κοτόπουλο συνδυάζεται με σαλατικά που ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και γίνεται τόσο εύκολα…

Φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα 1

Φιλέτο στήθος κοτόπουλου με σαλατικά

Από την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 2 άτομα

Για το κοτόπουλο

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο στα δύο

1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Μουστάρδα Dijon, ελαφριά

Για το σερβίρισμα

Σαλάτα ρόκα με 3 ντοματίνια, στον καθένα

Φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα 2

Τρόπος παρασκευής

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στα στήθη του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα και τη μουστάρδα.

Κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο, να πάνε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο παντού.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα στήθη για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψί και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν τα στήθη του κοτόπουλου, γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και σερβίρουμε κόβοντάς το σε φέτες.

Φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα 3

Σερβίρουμε με σαλατικά και ολόγυρα ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023