Τα ζυμαρικά αρέσουν πολύ και μάλιστα αν είναι πολύχρωμα, μας δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πιάτα πολύ ξεχωριστά.
Ο χαρισματικός executive chef Λαέρτης Οικονόμου, δημιούργησε ειδικά για εμάς ένα πιάτο που θα αγαπήσετε.
Η γεύση του γράφει δυνατά και το χρώμα του απίθανο.
Οι πολύχρωμες πιπεριές είναι υψηλής διατροφικής αξίας.
Εμείς για να διατηρήσουμε ακόμα καλύτερα το χρώμα ετοιμάσαμε τα ζυμαρικά μας al dente και σας το συνιστούμε.
Γεύσεις αρμονικά δεμένες, με ιδιαίτερη διατροφική αξία, εύκολες στην παρασκευή και νόστιμες.
Αν επιλέξετε κριθαράκι λαχανικών πολύχρωμο τότε το πιάτο σας θα έχει περισσότερο ακόμα χρώμα.
Η συνταγή δική σας:
Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά
Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef του
Terra Petra, Θέατρο Πέτρας Αθήνα
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
100 γρ. κόκκινη πιπεριά
100 γρ. πράσινη πιπεριά
100 γρ. κίτρινη πιπεριά
8 ντοματίνια
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml. ελαιόλαδο εκλεκτό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
1500 ml νερό
10 γρ. βούτυρο της αρεσκείας σας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για το φινίρισμα
4 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε καλά ταμπονάροντάς το με ένα απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια το μαρινάρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι λευκό.
Πλένουμε και κόβουμε της πιπεριές σε μικρούς κύβους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε και τα ντοματίνια στη μέση.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τον κύβο από ζωμό κοτόπουλου.
Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρά για λίγο.
Προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές, τις σοτάρουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε.
Μόλις «μαραθούν» οι πιπεριές, προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε και αυτό.
Το κριθαράκι θα αρχίζει να αποκτά πιο έντονο χρώμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ντοματίνια και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα, κλείνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε πάνω στο μάτι για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι το κριθαράκι να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά και η γευστική μας δημιουργία θα πάρει μια υπέροχη λάμψη.
Σερβίρουμε το κριθαράκι σε βαθιά πιάτα βάζοντας στην επιφάνεια τα φιλετάκια κοτόπουλου, πασπαλίζοντας ελαφρά με τον μαϊντανό.