Φέτα σαγανάκι με κρούστα από σουσάμια και μέλι – Γεύση και χρώμα

Αρκούν μόλις λίγα λεπτά για να έχουμε αυτό τον νόστιμο μεζέ για το ουζάκι ή το κρασάκι τώρα το καλοκαίρι είναι ότι πεις.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η φέτα είναι το χαρακτηριστικό τυρί των Ελλήνων και αγαπητό από όλους, το σουσάμι και το μαυροσούσαμο δίνουν γεύση μοναδική και αν θέλουμε μια γλυκιά νότα το μέλι δένει αρμονικά.

Η συνταγή από τις προσωπικές μου σημειώσεις και προτιμήσεις.

 

Φέτα σαγανάκι με κρούστα από σουσάμια και μέλι 

Υλικά

150 γρ. φέτα μέτρια

1 αυγό

1 φλιτζάνι μαυροσούσαμο και καβουρδισμένο σουσάμι

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το τηγάνισμα

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Λίγο βούτυρο ανάλατο

Για το φινίρισμα

Μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τριγωνικά κομμάτια φέτας πάχους 1 εκατοστού.

Χτυπάμε ελαφρά το αυγό σε ένα μπολ.

Στον πάγκο μας αραδιάζουμε μια πιατέλα με νερό, μια άλλη με το αλεύρι, μια με το χτυπημένο αυγό και τέλος μια ακόμα με τα σουσάμια.

Έτσι, για να διευκολυνθούμε καλύτερα, περνάμε πρώτα τα κομμάτια φέτας από το νερό γυρίζοντας κάθε κομμάτι και από τις δύο πλευρές, κατόπιν από το αλεύρι, το αυγό και τέλος από τα σουσάμια.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι αντικολλητικό το ελαιόλαδο και ελάχιστο βούτυρο και τηγανίζουμε τα τρίγωνα κομμάτια φέτας. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι μέτρια προς υψηλή.

Μόλις ροδίσουν τα κομμάτια από τη μια μεριά προσεκτικά με λαβίδα τα γυρίζουμε και από την άλλη.

Σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί απλώνουμε τα κομμάτια για να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τη φέτα σε πιατέλα και αν θέλουμε την περιλούζουμε με μέλι.