Επίσκεψη του επικεφαλής της “Αλληλεγγύης”, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην Καλαμαριά

Την Καλαμαριά επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αλληλεγγύη”, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συναντήθηκε με πολίτες, καταστηματάρχες και επαγγελματίες στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και στο πάρκο Πασσαλίδη, που αναβαθμίστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας παραβρέθηκε στην τελετή ονοματοδοσίας του γηπέδου του Απόλλωνα Καλαμαριάς σε Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς “Βασίλης Τριανταφυλλίδης” (Χάρρυ Κλυνν).

Συνομιλώντας με δημότες της Καλαμαριάς ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” επισήμανε ότι “η Καλαμαριά όλα αυτά τα χρόνια που ασκούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναπτύχθηκε, απέκτησε υποδομές που εκκρεμούσαν επί πολλά χρόνια και έγινε ένας Δήμος πιο ανθρώπινος, πιο βιώσιμος, πιο ελκυστικός. Με λόγια λίγα και έργα πολλά αναβαθμίζουμε την Καλαμαριά, κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη. Με τις ψηφιακές υπηρεσίες έξυπνης πόλης που αναπτύξαμε, με την εγκατάσταση τηλεελέγχου και αυτοματισμού στο σύστημα ύδρευσης, με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Μίκρα. Βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας στην Καλαμαριά στα δύσκολα και ειδικά σε εκείνους που είναι οι πιο ευάλωτοι με τις κοινωνικές δομές που δημιουργήσαμε, εξοπλίσαμε και υποστηρίζουμε διαρκώς τη λειτουργία τους: Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων και Φίλων με Διαταραχές Όρασης ‘ΣυΖωή’, Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο και παροχή Συσσιτίου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βελτίωσε επίσης και την Παιδεία, το σχολικό περιβάλλον των παιδιών όλων των ηλικιών. Με την κατασκευή σύγχρονων σχολείων, όπως το 23ο Δημοτικό, με νέο αθλητικό εξοπλισμό σε όλες τις σχολικές μονάδες της Καλαμαριάς, με την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, όπως το 1ο και το 23ο Δημοτικό, αλλά και το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο. Και παράλληλα εξοπλίσαμε την Πολιτική Προστασία, αλλά και τον Δήμο με νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε όλα αυτά τα χρόνια με τους κατοίκους της Καλαμαριάς είναι αυτή που φέρνει αποτελέσματα. Με τη δική τους εμπιστοσύνη θα πάμε την Καλαμαριά και τα επόμενα χρόνια πιο μπροστά, με νέα άλματα ανάπτυξης, με νέα έργα και δράσεις, μέσω ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου σχεδίου, τις βάσεις του οποίου έχουμε ήδη βάλει”.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε έναν από τους χώρους πρασίνου, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το πάρκο Πασσαλίδη.

Όπως τόνισε: “Στο πάρκο Πασσαλίδη έχει γίνει υποδειγματική δουλειά. Είναι από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι οι πόροι που διαθέτουμε σε έργα για όλους τους συμπολίτες μας πιάνουν τόπο και έχουν σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα στις γειτονιές μας. Δεν κάναμε εδώ ακόμα ένα πάρκο. Ανακατασκευάσαμε το χώρο, ολοκληρώσαμε μια αστική ανάπλαση και πλέον αυτόν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο τον χαίρονται χιλιάδες συμπολίτες μας σε ένα πυκνοδομημένο περιβάλλον. Στόχος μας ήταν να κάνουμε την Καλαμαριά όλα αυτά τα χρόνια πιο πράσινη, πιο ανθρώπινη, σε κάθε γειτονιά. Και τον πετύχαμε με πέντε σημαντικούς νέους χώρους πρασίνου μεταξύ των οδών Γεννηματά, Στρογγύλη, Μακεδονίας, των οδών Βιοπούλου, Δεληγιαννίδη, Παγκάλου, Αταλάντης, των οδών Κυρίλλου και Μεθοδίου, Μαυρομάτη, Ιεροψαλτών, των οδών Σταυριανίδη, Παπάζογλου, Καρυοφύλλη και στη συμβολή των οδών Λιανίδη και Δεληγιαννίδη. Με αναβάθμιση πάρκων, όπως το πάρκο Ούλωφ Πάλμε στη Νέα Κρήνη, το πάρκο Αιγυπτιάδη, το πάρκο Πασσαλίδη, αλλά και το νέο πάρκο ‘Sensory Garden’. Όπως επίσης με τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Αστικού Πρασίνου, με τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού, με τη βιοκλιματική αναβάθμιση και βιώσιμη κινητικότητα του δικτύου των οδών στην Κηφισιά και το Βότση, μια μεγάλη ανάπλαση, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια μετατρέπει τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες. Βελτιώνει το αστικό περιβάλλον, δίνει ανάσα στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενισχύει το πράσινο και το περιβάλλον. Με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και η Καλαμαριά τα επόμενα χρόνια θα γίνει ένας Δήμος σύγχρονος, έξυπνος, πράσινος, ανθρώπινος. Ένας Δήμος στον οποίο αξίζει να ζεις και να δημιουργείς”.

Στην τελετή της ονοματοδοσίας του γηπέδου του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Μορφωτικό Γυμναστικό Σύλλογο Απόλλωνας Καλαμαριάς, που έλαβε τη σχετική απόφαση και τον Δήμο Καλαμαριάς, που την υιοθέτησε, ώστε το όνομα του αείμνηστου Χάρρυ Κλυνν, που είναι συνώνυμο της Καλαμαριάς, να σφραγίζει για πάντα το σπίτι της αγαπημένης του ομάδας.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Καλαϊτζίδης: Κάναμε σπουδαίο κοινωνικό έργο
Επόμενο άρθροΔήμος Αλεξάνδρειας και ΕΟΔΥ: Δωρεάν Rapid Tests και την επόμενη εβδομάδα