ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας :Ηλεκτρονικές μόνο πλέον οι εγγραφές Δηλώσεις Δ/ντριας ΕΠΑΛ λεξάνδρειας κας Προύσκα Μαρίας – (Βίντεο- Φώτο)

Ανανεώσεις και μετεγγραφές για όλες τις τάξεις  του ΕΠΑΛ από 19 έως 23 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

    Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας από φέτος καθιερώνεται η ηλεκτρονική εγγραφή, ανανέωση η μετεγγραφή  στα ΕΠΑΛ από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου . Οι μαθητές χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας https:// e-epal.minedu.gov.gr. και θα πραγματοποιούν την εγγραφή.

Πρόκειται για ένα νεωτερισμό του Υπουργείου Παιδείας ο οποίος αποσκοπεί στην διευκόλυνση των εγγραφών των μαθητών όπως τουλάχιστον τονίζουν κύκλοι του Υπουργείου αλλά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά γιατί η εγκύκλιος έφτασε την τελευταία στιγμή στα σχολεία και γιατί οι εγγραφές διαρκούν μόνο 5 ημέρες και το καθεστώς αυτό ισχύει μόνο στα ΕΠΑΛ.

Όσον αφορά το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας καλό θα είναι οι γονείς να προσέρχονται μαζί με τα παιδιά στο σχολείο όπου έχουν δημιουργηθεί ομάδες υποδοχής από εκπαιδευτικούς οι οποίοι χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet που τους δίνουν οι κηδεμόνες, προχωρούν στην εγγραφή, ανανέωση ή μετεγγραφή των μαθητών ούτως ώστε η εγγραφή να γίνει με τον σωστό τρόπο.

Σε περίπτωση που οι μαθητές είναι ανήλικοι ή δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet οι εγγραφές θα γίνονται με τους κωδικούς του διευθυντή του σχολείου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι μας δήλωσε η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Μαρία Προύσκα για το θέμα των εγγραφών:

 

Προηγούμενο άρθροΚόμβος Νησελίου: Τραυματισμός αστυνομικών από εμβολισμό καταδιωκόμενου και κλεμμένου από Βέροια Ι.Χ.Ε. οχήματος
Επόμενο άρθροΚαβάσιλα Ημαθίας: Πανηγυρικός Εσπερινός υπέρ μνήμης Αγίου Νικολάου Καβάσιλα – βίντεο-φωτο