Ελληνική Λύση:  Ομιλία Κυρ. Βελόπουλου στη βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά Χρ. Σταϊκούρα

Σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην βουλή, κατά την συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Τσίπρας και 85 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Νιώθω θλίψη για 2 λόγους. Η Ελληνική Λύση μπήκε στη βουλή για να προσφέρει μέσα από την εποικοδομητική κριτική την άλλη πρόταση. Είναι αδιανόητο να μην παρίστανται άλλοι πολιτικοί αρχηγοί όταν μιλά ο Βαρουφάκης. Θα έπρεπε βέβαια και ο κ. Βαρουφάκης να  μείνει εδώ από ευγένεια και να μην αποχωρήσει. Αυτά τα βλέπει ο κόσμος λαμβάνει μια εικόνα παρωδία του ελληνικού κοινοβουλίου. Ξέρετε, η σοβαρότητα από την σοβαροφάνεια απέχει ένα βήμα.

Εμείς είμαστε η αφορμή που ο κόσμος δεν πηγαίνει να ψηφίσει στις εκλογές. Πρώτα εμείς πρέπει να φανούμε σοβαροί και μετά να έχουμε την απαίτηση από τους πολίτες να είναι και εκείνοι σοβαροί. Εγώ κάθε φορά είμαι εδώ, γιατί θέλω να ακούσω τον αντίπαλό μου, να ακούσω τα επιχειρήματά του και να σχηματίσω αντίληψη επ’ αυτών. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η εικόνα δημιουργεί θλίψη, μήπως και διορθώσουμε την κατάσταση. Και δεν είναι κακό, ξέρετε, ούτε είναι θέμα ευγένειας, αλλά πολιτικής σωφροσύνης.

Ο δεύτερος λόγος που αισθάνομαι θλίψη, είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και εμείς ξιφουλκούμε ο ένας κατά του άλλου. Φέρατε έναν πτωχευτικό κώδικα και αντιπαρατιθέμεθα ενώ έχουμε σε εξέλιξη ένα πολύ σοβαρό εθνικό θέμα. Είναι λάθος αυτό που κάνατε. Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση του έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί συμφωνούμε με αυτήν, και δεν μας ενδιαφέρει αν την έχει φέρει η Αριστερά ή η Δεξιά. Μας ενδιαφέρει το σωστό. Και αναρωτιέμαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε πρόταση μομφής συνολικά στην κυβέρνηση, αλλά κατά του υπουργού οικονομικών του κ. Σταϊκούρα, με αποτέλεσμα το μόνο που καταφέρνει είναι να συσπειρώσει τη ΝΔ. Ήταν μια άστοχη ενέργεια εκ μέρους του κ. Τσίπρα.

Επίσης, κακώς η κυβέρνηση έφερε τώρα τον πτωχευτικό κώδικα. Είναι πτωχευτικός, γιατί θα πτωχεύσουν όλοι οι Έλληνες, αλλά δεν καταλαβαίνω τι χρείαν έχετε να τον φέρετε τώρα. Την ώρα που οι Τούρκοι είναι στο Αιγαίο. Αυτή την ώρα χρειαζόμαστε εθνική ομοψυχία, χρειαζόμαστε ένωση ΄ολων των δυνάμεων. Έτσι μόνο θα πείσουμε τους Τούρκους ότι έχουμε αραγές μέτωπο και θα πειστούν οι πολίτες για να είναι ενωμένοι. Αντίθετα αναγκαζόμαστε και μπαίνουμε τώρα σε διαδικασία να αντιπαρατεθούμε με την κυβέρνηση για την οικονομία.

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει υπέρ της ΝΔ. Και τα αποτελέσματα αυτού του πτωχευτικού κώδικα θα τα δούμε τους επόμενους μήνες. Και θα είναι καταστροφικά. Είναι εγκληματικό αυτό που κάνετε. Όλοι έχουμε φίλους που έχουν χρεωθεί και τελικά θα τους πάρουν τα σπίτια. Το μόνο που κάνετε είναι να εξυπηρετείτε τα funds. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τα εξυπηρέτησε όταν ήταν κυβέρνηση. Συμφωνώ με τον Βαρουφάκη ότι εδώ μέσα μαλώνετε για το ποιος είναι πιο μνημονιακός από τον άλλον.

Είστε ίδιοι. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε κατ’ επίφασιν αριστερή, φιλολαίκή συμπεριφορά και τη ΝΔ έχετε κατ’ επίφασιν φιλελεύθερη. Αλλά και οι δυο είστε με την τρόϊκα. Η ΛΑΡΚΟ ιδιωτικοποιήθηκε από τη ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έστελνε επιστολές για να βρει αγοραστές. Το κόστος κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται επί ΝΔ, την ώρα που στην Γερμανία οι πολίτες πληρώνουν το 1/3 απ΄ ότι πληρώνουμε εδώ στην Ελλάδα. Και τρέχει ο Γεωργιάδης και παρακαλάει τις εταιρείες να μειώσουν τα τέλη, τον φόρο, τη χρέωση κλπ. Κανονικά θα έπρεπε να έχει εξοβελιστεί η cosmote, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των Ελλήνων.

Γιατί δεν έγινε τίποτα; Μα γιατί η cosmote είναι γερμανική. Κλήθηκε ποτέ η εταιρεία αυτή να απολογηθεί για τις υποκλοπές; Γιατί το οποιοδήποτε μήνυμα του Έλληνα θα έπρεπε να το ξέρει ο Γερμανός; Αντί γι’ αυτό όμως εσείς συμπεριφέρεστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Και αυτοί παρακολουθούσαν ακόμα και τα τηλέφωνα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Μιλάμε για δύο πρωθυπουργούς της χώρας. Πού  είναι το κράτος; Τι συζητάμε δηλαδή εδώ μέσα; Γιατί κάθε φορά που συζητάμε εδώ έχουμε συνέχεια αναφορά στο τι έγινε το 2015; Τι εμμονή είναι αυτή με το 2015; Είμαστε στο 2020 αν δεν το έχετε καταλάβει.

Πιστεύω ότι οι οικονομολόγοι στη θεωρία κάνουν ζημιά στην οικονομία της χώρας. Η ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ στα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα κάνει λόγο για ανεργία των νέων το μήνα Μάϊο στο 37%. Μιλάμε για τα παιδιά μας! Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα, γιατί όταν έχεις ανεργία, δεν υπάρχουν εισφορές στο κράτος. Δεν κινείται το χρήμα στην αγορά. Και η αγορά είναι όπως ο νερόμυλος. Οι μόνοι που μιλήσαμε για ύφεση το 2020 στο 9,5% ήμασταν εμείς. Ο κ. Βιλιάρδος εδώ.

Και σας ρωτώ: τι έχετε κάνει για να δημιουργηθεί πλούτος στη χώρα; Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Και δεν θέλω να μου πείτε τι κάνατε εσείς σήμερα. Αλλά τι έχετε κάνει 40 – 50 χρόνια τώρα για να κινηθεί η μηχανή. Ο κ. Σκυλακάκης είπε πως ό,τι ξοδεύουμε σήμερα είναι μελλοντικοί πόροι. Αυτό σημαίνει ότι τελειώσαμε! Δεν παράγουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές.

Και την ίδια ώρα ο κ. Βεζυρόπουλος χαίρεται για την επιτυχημένη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, που όπως λέει οφείλεται στον δανεισμό με χαμηλά επιτόκια. Ακούτε τι λέτε; Δανειζόμαστε!! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσουμε. Αν δεν παράγουμε θα έχουμε και πάλι χρέη και τόκους. Και εσείς χαίρεστε με αυτό; Η Γερμανία καλά κάνει και χαίρεται. Θα μας δώσει να φάμε. Θα κάνει εξαγωγές. Εμείς τι θα εξαγάγουμε; Δεν παράγουμε πλούτο, φορτωνόμαστε με χρέη τα οποία θα πάνε στα παιδιά μας και χαιρόμαστε; Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Ψηφίσατε το ν/σ ΗΡΑΚΛΗΣ, δηλαδή τα δίνετε όλα στα funds, ψηφίσατε την ασυλία στου τραπεζίτες, επιλέγετε να πάρετε τα σπίτια των Ελλήνων με τον πτωχευτικό κώδικα, την ώρα που δίνετε δωρεάν σπίτια σε λαθρομετανάστες. Μα είναι ντροπή αυτό! Παλεύω να πείσω τον πρωθυπουργό, να μας μαζέψει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και να συσκεφθούμε για να βρούμε ένα σχέδιο για να παράξει πλούτο η χώρα. Το κάνω αυτό εδώ και ένα μήνα. Μα είναι ντροπή και μόνο που το συζητάμε. Την ψήφο μας σήμερα την επιτάσσει το ελληνικό συμφέρον.

Η οικονομία είναι εθνική υπόθεση. Αν δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχει άμυνα, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει τίποτα. Είσαι τρωτός από οποιονδήποτε εχθρό. Όταν ερχόμαστε εδώ άνευ προτάσεων για να μας δουν οι ψηφοφόροι και οι φίλοι να αντιπαρατιθέμεθα, τότε κάνουμε λάθος. Το χειροκρότημα είναι καλό και είναι εύκολο, αλλά γρήγορα γίνεται μούντζα. Χρειάζεται προσοχή, γιατί ο λαός έχει απογοητευτεί από όλους. Έχουμε θέμα ως βουλή. Και δεν γίνεται σε ένα τέτοιο θέμα να λείπουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Θα τελειώσει και η δική μου ομιλία και θα φύγω. Μα είναι θλιβερό αυτό.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εμάς μας βρίσκει σύμφωνους. Και θα συμφωνούμε με ό,τι είναι σωστό, ασχέτως από πού προέρχεται.

Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, πρέπει ο πρωθυπουργός να σταθεί στο ύψος του και να μας ενημερώσει στη βουλή σχετικά με το τι συμβαίνει στο Αιγαίο. Να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, με την δέσμευση να μην μιλήσει κανείς από εμάς, παρά μόνο ο πρωθυπουργός. Και βέβαια χωρίς διαρροές.

Θέλω λοιπόν να σας πω ότι ο πτωχευτικός κώδικας που καταθέσατε είναι περίπου όπως της Νότιας Κορέας. Με τη διαφορά ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας, με τον πτωχευτικό κώδικα που κατέθεσε, έχασε και το δικό του σπίτι. Εδώ πόσοι από τους φίλους σας τους εφοπλιστές που τους κουρέψατε τα δάνεια θα χάσουν σπίτια; Πώς είναι δυνατόν να χαρίζεις σε εφοπλιστές εκατομμύρια και στον Έλληνα πολίτη τίποτα;

Όταν βγαίνουν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, οι Financial Times, ο Economist και σου λένε βάλτε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις, ενισχύστε με δανεικά τις δημόσιες επενδύσεις, ενισχύστε με δανεικά τους πολίτες, και το λένε αυτοί που είναι φιλελεύθεροι, δεν το λένε οι Αριστεροί, εσείς γιατί συνεχίζεται αυτές τις κλιμακούμενες επιθέσεις σ την Ελληνική κοινωνία;

Όταν κάναμε το ’70 αντιπαροχές με τους εργολάβους, δίναμε ένα οικόπεδο και κάναμε μια συμφωνία να πάρουμε το 30% με 40% από την πολυκατοικία που θα χτιζόταν. Εσείς δώσατε την Αττική Οδό και δεν πήρατε τίποτα από την αντιπαροχή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα τους πληρώνετε από πάνω επειδή δεν έχουν τζίρο. Εδώ δηλαδή δεν ισχύει ό,τι και στην αντιπαροχή; Τα ίδια κάνατε και με το αεροδρόμιο. Ωραίους επενδυτές βρήκατε! Αυτοί δεν είναι επενδυτές είναι κομμουνιστές! Γιατί ο επενδυτής μπορεί να έχει και χασούρα όταν κάνει μία επένδυση.

Έχω εδώ δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ: Το Β’ τρίμηνο του 2020 μειώθηκε το εισόδημα των Ελλήνων συνολικά κατά 3,9 δις ευρώ. Πώς λοιπόν τώρα έρχεστε και ψηφίζετε αυτόν τον πτωχευτικό κώδικα; Πώς θα πληρώσει ο Έλληνας; Αφού δεν έχει δουλειά. Πού θα τα βρει τα χρήματα; Θα πέσουν από τον ουρανό; Μόνο εσείς μπορείτε να δώσετε λύσεις. Και να δώσετε πραγματικές λύσεις, όχι να κάνετε διαχείριση των εντολών που σας δίνει η τρόϊκα. Ασκήστε επιτέλους σοβαρή οικονομική πολιτική.

600 χιλιάδες Ελληνόπουλα έφυγαν από την πατρίδα. Πήγαν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να βρουν δουλειά. Ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας. Μας μάζεψε ποτέ ο πρωθυπουργός να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση, να δούμε τι θα κάνουμε για να φέρουμε αυτά τα παιδιά πίσω;

Δεν ζητώ να γίνει οικουμενική κυβέρνηση, προς Θεού! Αλλά δεν μπορεί η αντιπολίτευση να έρχεται στην βουλή μόνο και μόνο για να φέρει αντιρρήσεις σε όσα λέει η κυβέρνηση. Πρέπει να δίνουμε και προτάσεις. Και ο πρωθυπουργός να τις υλοποιεί. Αυτό θα εισαγάγει νέο πολιτικό ήθος και έθος στον τόπο. Και χρειάζεται να δώσουμε το παράδειγμα ότι εμείς είμαστε διαφορετικοί.

Όμως αντί γι’ αυτό εσείς προτιμάτε να κάνετε λάθη:

-Ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας ότι δεν πάει κανείς από την κυβέρνηση, στην δοξολογία που θα γίνει για την 28η Οκτωβρίου. Γιατί; Ας πάει ένας! Είναι θεσμικό ατόπημα αυτό.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το έγκλημα να απομακρύνει τη χώρα από τον ρωσικό παράγοντα. Η Ελλάδα κύριοι πρέπει να έχει πολυπολική σχέση με όλες τις χώρες. Τώρα η ΝΔ καλείται να αποδείξει στους Αμερικανούς και τους Γερμανούς ότι μπορούμε να βγούμε από τον άξονά τους. Ας το δούμε αυτό το θέμα.

-Αφήσαμε την Κύπρο μόνη της. Αν κάναμε ΑΟΖ με την Κύπρο σήμερα δεν θα παλεύαμε με φουρτούνες στο Αιγαίο. Την αφήσαμε μόνη την Κύπρο για πρώτη φορά μετά το 1974, ενώ έπρεπε να είμαστε δίπλα της. Δεν είναι τυχαία τώρα η λύση για τα 2 κράτη που προτείνει ο Τατάρ.

-Ο Χρυσοχοΐδης είπε ότι η επίσημη θέση της χώρας είναι τα 12 ναυτικά μίλια. Ωραία! Αύριο λοιπόν να τα ανακηρύξουμε. Και να σας πω ότι τα 12 ν.μ. είναι διεθνές δικαίωμα. Δεν είναι εθνικό. ¨Όπως λοιπόν κάναμε στο Ιόνιο ας το κάνουμε τώρα στο Αιγαίο. Για να ξέρουν και οι  Τούρκοι ποια είναι η κόκκινη γραμμή μας.

-Δεν αντιδρούμε. Ακολουθούμε με την Τουρκία μια πολιτική κατευνασμού, η οποία εκλαμβάνεται ως φόβος. Ο κ. Γρίβας ο διεθνολόγος είπε: όταν δεν αντιδράς στην παραβίαση της υφαλοκρηπίδας, δεν την αποδέχεσαι μόνο αυτή την παραβίαση αλλά γίνεσαι και συνένοχος.

-Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τα 12 ναυτικά μίλια. Εσείς όταν ήσασταν κυβέρνηση γιατί δεν τα ανακηρύξατε; Και αφού δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ γιατί δεν το κάνει;

-Δεν ασκήσατε βέτο στην Αλβανία. Η οποία Αλβανία δεν μας έχει απαντήσει ακόμα πώς δολοφονήθηκε ο Κατσίφας. Εν τω μεταξύ, ο ναρκέμπορας Ράμα μας σέρνει στην Χάγη. Γιατί; Ποιες είναι οι διαφωνίες μας; Δεν πρέπει κι εμείς εδώ να γνωρίζουμε γιατί θα πάμε στην Χάγη; Πρέπει να γνωρίζουμε τι μπορούμε να δώσουμε και θα χάσουμε. Όχι να ενεργείτε ερήμην του κοινοβουλίου. Όχι το έγκλημα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες να το κάνει μία άλλη κυβέρνηση για ένα άλλο μέρος της Ελλάδας.

-Ζητάτε εμπάργκο όπλων από την Γερμανία στην Τουρκία, και πολύ σωστά κάνετε. Όμως για να γίνουμε πειστικοί πρέπει να ξεκινήσουμε εμείς πρώτα. Οι Γερμανοί κερδίζουν από το εμπόριο όπλων. Δηλαδή η Σαουδική Αραβία που μποϊκοτάρει τα τουρκικά προϊόντα είναι κορόϊδο; Να μποϊκοτάρουμε και εμείς. Και τι κάνουν σήμερα οι Τούρκοι; Επειδή είπε ψυχασθενή ο Ερντογάν τον Μακρόν, και ο Μακρόν ανακάλεσε το Γάλλο πρέσβη, οι Τούρκοι κάνουν εμπάργκο στα γαλλικά προϊόντα. Και εμείς μετά από όσα μας έχουν κάνει οι Τούρκοι αγοράζουμε τουρκικά λεωφορεία.

-Δεν έχουμε αλιευτικές ζώνες. Οι Τούρκοι ψαράδες αλωνίζουν στο Αιγαίο, και οι Έλληνες ψαράδες μέσα στη θάλασσά μας δέχονται παρενοχλήσεις από τους Τούρκους.

-Αγοράζετε anti-drone από μεταπράτες, ενώ υπάρχει ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, δικόμας anti-drone από την ΕΑΒ. Ας ξεκινήσουμε την παραγωγή και ας κάνουμε και εξαγωγή! Και προσέξτε τους εξοπλισμούς. Τα εξοπλιστικά προγράμματα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και κάντε ό,τι έκανε και το Ισραήλ με τους Αμερικανούς, που τους δέσμευσε να μην πουλήσουν όπλα στη Σαουδική Αραβία παρόμοια με αυτά που πουλούν στο Ισραήλ. Εμείς πήραμε υποβρύχια από την Γερμανία, πολύ καλά υποβρύχια, τα πήραμε και λίγο ακριβά, αλλά δεν δεσμεύτηκε η Γερμανία από εμάς να μην πουλήσει υποβρύχια στην Τουρκία. Του χρόνου η Τουρκία θα έχει τα ίδια υποβρύχια με εμάς.

-Πετύχαμε με επιμονή δική μας να μην γίνει η κύρωση της σύμβασης με το Αζερμπαϊτζάν, και τώρα σας λέμε να μην φέρετε την σύμβαση που ετοιμάζετε για την επόμενη εβδομάδα με το Κατάρ. Είναι φίλη χώρα της Τουρκίας.

-Καλό θα ήταν να μας πείτε τι έγινε με την Γαλλία και τις φρεγάτες.

-Επίσης, η Γαλλία κλείνει ισλαμικά κέντρα και απελαύνει ισλαμιστές. Εσείς τι κάνετε;

Πριν κλείσω θα ήθελα να πω αυτό που με ενόχλησε. Από τα ΜΜΕ δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τον πτωχευτικό κώδικα. Κανένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Αυτό γίνεται γιατί όλη την ημέρα ασχολούνται με τη ΝΔ. Λες και δεν υπάρχουν άλλα κόμματα. Μόνο η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντική; Μα ο Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση με αφορμή τον πτωχευτικό κώδικα. Δεν γίνεται όλα τα κανάλια να παίζουν όλη την ημέρα ΝΔ. Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την πολυφωνία. Γιατί το ΕΣΡ δεν τηρεί τους κανόνες τους πολυφωνίας στα ΜΜΕ.

Για την ακρίβεια το ΕΣΡ δεν λειτουργεί. Ακούστε στο ΕΣΡ υπάρχουν ένας τηλεκριτικός, ένα διανοητής, δύο δημοσιογράφοι, μία νομικός. Είναι δυνατόν; Την ίδια ώρα, στο αντίστοιχο ΕΣΡ της Βρετανίας τα μέλη του έχουν διδακτορικά, μεταπτυχιακά, έχουν διατελέσει διευθύνοντες σύμβουλοι σε τηλεοπτικά κανάλια, στο BBC, είναι ονόματα τρανταχτά. Τι θα κάνει ένας διανοητής στο ΕΣΡ; Ή μια τηλεκριτικός;

Το ΕΣΡ δεν λειτουργεί. Έχω στείλει εξώδικα και τότε δεν μας στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, και από τον Μάρτιο το ΕΣΡ με κυνηγάει με πρόστιμα για να κλείσει τις εκπομπές μου. Και το κάνει με έναν άθλιο τρόπο. Σέβομαι την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά το ΕΣΡ πρέπει να αποπεμφθεί. Πρέπει να αντικατασταθεί από άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν την τηλεόραση. Καταθέτω στα πρακτικά τα εξώδικα για να ενημερωθεί η βουλή, γιατί πρέπει να γνωρίζετε γιατί θέλουν να κλείσουν τις εκπομπές μου.

Έστειλε e mail  μέλος του ΕΣΡ, ο κ. Αναγνωσταράς, σε κανάλι στην Ρόδο και τους λέει ότι: αν πιστεύετε ότι μας έχει ξεφύγει κάποιος που προβαίνει συστηματικά σε παράνομη μετάδοση ζητήστε την διενέργεια ελέγχου και εμείς θα ανταποκριθούμε άμεσα. Δηλαδή τους λέει να ρουφιανέψουν για να κινηθεί το ΕΣΡ εναντίον του Βελόπουλου. Αυτό είναι απίστευτο! Στα έγγραφά του εν τω μεταξύ, ο κ. Αναγνωσταράς αυτοδιαψεύδεται. Λέει ότι το ΕΣΡ δεν μπορεί να στείλει εκπομπή μέσω We Transfer στην εποχή του 4G και του 5G και επιβάλλει 30.000 ευρώ πρόστιμο σε κάθε κανάλι. Ορίστε το καταθέτω στα πρακτικά.

Επίσης, έχω αίτημα μέλους του ΕΣΡ, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «επειδή απόφαση που ελήφθη μου δημιουργεί ερωτηματικά ως προς το σκεπτικό προτείνω να διεξαχθεί νέα συζήτηση». Η απόφαση, πρέπει να σας πω ελήφθη ομόφωνα, και ο κύριος αυτός λέει ότι ψήφισαν τα μέλη, αργότερα έλαβε γνώση, δεν είχε ενημερωθεί αλλά ψήφισε, δεν ήξερε τι ψήφισε και ζήτησε να ξαναεισαχθεί η υπόθεση προς συζήτηση. Μα για ποιο ΕΣΡ μιλάμε κύριοι;

Το κανάλι που μετέδωσε την εκπομπή μου πληρώνει πρόστιμο 15.000 ευρώ, γιατί επάνω αριστερά, λέει, δεν υπήρχε το λογότυπο από την εκπομπή μου.

Αν τώρα αθροίσετε τα πρόστιμα πλησιάζουν το 1 εκατ. ευρώ. Μα τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, που έχουν όλα αρνητικού ισολογισμούς, πώς θα επιβώσουν με αυτά τα πρόστιμα; Δηλαδή αυτό που λέει το ΕΣΡ είναι ή κλείνετε την πόρτα στον Βελόπουλο ή κλείνετε εσείς! Και εγώ έχω τα λεφτά και θα πληρώσω. Θα το κάνω. Αλλά αν εγώ πω μια βλακεία στον ΑΝΤ1 δεν μπορεί να τιμωρείται ο ΑΝΤ1. Και αναρωτιέμαι γιατί το κάνει αυτό το ΕΣΡ. Για να φοβάται ο ΑΝΤ1 και να μην ξαναβγάλει τον Βελόπουλο; Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κατάσταση;

Πρέπει κύριοι να αποπεμφθούν όλα τα μέλη του ΕΣΡ. Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου ήρθε εδώ στην Βουλή και είπε ότι δεν έχει την δυνατότητα, δεν έχει τα εργαλεία να δουλέψει. Μα όταν δεν δουλεύει μια επιχείρηση την κλείνεις. Γιατί ο κύριος αυτό δεν παραιτήθηκε ποτέ, αλλά προτιμά να παίρνει τον υψηλό μισθό του; ΟΙ άνθρωποι αυτοί είναι ανίκανοι να κάνουν την δουλειά τους και επικίνδυνοι για την πολυφωνία.

Και θα σας πω ότι με 40 εκατ. ευρώ τζίρο, με 8 εκατ. ΦΠΑ πληρωμένο, με 1 εκατ. 200 χιλιάδες εισφορές, σε μια εταιρεία που απασχολεί 2.000 ανθρώπους, το μόνο που τελικά επιζητεί το ΕΣΡ είναι να κλείσει η εταιρεία και να μείνουν 2.000 άνθρωποι στο δρόμο. Θα έπρεπε να ντρέπονται οι υπάλληλοι του ΕΣΡ. Και η καταγγελία ξεκίνησε από ένα e mail. Επί έναν χρόνο δεν έκαναν τίποτα αυτοί οι άνθρωποι και εδώ και 2 μήνες βγάζουν συνεχώς αποφάσεις. Και τελικά 2.000 οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο γιατί ο Κουτρουμάνης και ο Αναγνωσταράς δεν ξέρουν τι γίνεται στον κόσμο και δεν ξέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν με την ανεργία.

Εγώ όμως έχω να πω ότι πληρώνω και τις εισφορές και την εφορία μου -και παρεμπιπτόντος θα ήθελα να ζητήσω οι έλεγχοι της εφορίας να γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, για να μπορεί τις καθημερινές να δουλεύει η επιχείρηση, γιατί έρχονται και δεν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας όσο αυτοί ψάχνουν τα βιβλία- και να ξέρετε πως θα το πάω μέχρι τέλους! Μέχρι να φύγει ο Κουτρουμάνης από εκεί θα τους γεμίσω με μηνύσεις. Γιατί οι άσχετοι, οι ανίκανοι και οι εκδικητικοί τύποι δεν μπορεί να έχουν θέση σε δημόσιους θεσμούς.