Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει, δήλωσε ο Ντ.Τραμπ υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ ο οποίος, σύμφωνα με Δελτίο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο και τον Λευκό Οίκο είπε ότι «είναι τιμή να έχουμε κοντά μας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον κ. Τσίπρα».

«Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει. Και σίγουρα θα επιστρέψει» τόνισε, στη συνέχεια, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας «και εμείς συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς, όπως είναι η αναβάθμιση των στόλων και συγκεκριμένα των αεροπλάνων F-16, ενός εξαιρετικού αεροσκάφους, όπου και θα υπάρξει μεγάλη αναβάθμιση».

«Επίσης, έχουμε εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα. Μετά από αυτή τη συνάντηση θα έχουμε συναντήσεις με τους συνεργάτες μας και γεύμα εργασίας. Θα συζητήσουμε  και για επιπλέον τρόπους, με τους οποίους μπορεί η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς και εμείς να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα, έχουμε υπάρξει καλοί και πιστοί φίλοι και σπουδαίοι σύμμαχοι, και ανυπομονούμε για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει» είπε ο κ. Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για την πρόσκληση και την φιλοξενία, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι θα επακολουθήσει πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

«Πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική συγκυρία για τη στρατηγική συνεργασία μας. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος σε μια πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή, αλλά πάντα υπήρξε ένας αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και αξιόπιστος εταίρος» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να επιβεβαιώνει, από την πλευρά του πως «αυτό είναι αλήθεια».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ΝΤ. Τραμπ υποδέχεται τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα EPA SHAWN THEW
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ΝΤ. Τραμπ υποδέχεται τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα EPA-SHAWN-THEW

«Επίσης μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα γεννήθηκαν η Ελευθερία και η Δημοκρατία, αξίες τις οποίες όλοι μας μοιραζόμαστε. Συνεπώς είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, είναι τιμή για μένα. Σας ευχαριστώ!» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός με τον Ντ. Τράμπ να απαντά «η τιμή είναι δική μου. Σας ευχαριστώ!»

Κατά την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, οι δύο ηγέτες ανέφεραν:

Ντόναλντ Τραμπ: «Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σπουδαίο που σας δεχόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρισκόμαστε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, ένα πολύ γνωστός χώρος. Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν εδώ. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας σχετικά με την Ελλάδα. Η σχέση που έχουμε είναι εξαιρετική, σχέση πολλών ετών. Έχετε περάσει πάρα πολλά. Σας συγχαίρω για όλα όσα έχετε καταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ξέρω ότι ειδικά στο πεδίο του τουρισμού έχετε μία πολύ δυναμική ανάκαμψη, έχετε αριθμό ρεκόρ σε τουριστικές αφίξεις. Πρέπει να σας αποδώσουμε τα εύσημα για αυτό. Βεβαίως, η Ελλάδα είναι ένας πανέμορφος τόπος. Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και είμαστε μαζί σας. Είμαστε μαζί σας και θέλω να σας ευχαριστήσω. Είναι τιμή μας να σας έχουμε εδώ σήμερα».

Αλέξης Τσίπρας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ καταρχάς για τη φιλοξενία σας και ελπίζω κάποια στιγμή να έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε την Ελλάδα. Είστε πάντοτε καλοδεχούμενος στην Ελλάδα. Πολλοί Έλληνες αγαπούν τις ΗΠΑ, τη χώρα σας, αλλά έχετε και πολλούς Έλληνες στις ΗΠΑ, πράγμα που παίζει κρίσιμο ρόλο στην οικονομία, την πολιτική. Και έχετε και πολλούς υποστηρικτές εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤην Κοινωνική Οικονομία «συστήνει» στο ευρύ κοινό το υπουργείο Εργασίας
Επόμενο άρθροΣτο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Ελλάδα για φορολογούμενους στο πλαίσιο των συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών