Την Κοινωνική Οικονομία «συστήνει» στο ευρύ κοινό το υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας

Την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ), από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη, διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σκοπός της έκθεσης είναι να «συστήσει» τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ΚΑΛΟ στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας, αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την ΚΑΛΟ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 130 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), συνεταιρισμοί εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, με προϊόντα και υπηρεσίες που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Σύμφωνα με τη χαρτογράφηση, που πραγματοποίησε, για πρώτη φορά, η νεοσύστατη Ειδική Γραμματεία ΚΑΛΟ του υπουργείου Εργασίας, στην Ελλάδα, τα εγχειρήματα της Κοινωνικής Οικονομίας δραστηριοποιούνται συνολικά σε 13 τομείς, μεταξύ των οποίων η εστίαση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η υγεία, ο αγροδιατροφικός τομέας, η μεταποίηση, το περιβάλλον, κ.ά.

Στην τριήμερη έκθεση θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας, workshops των φορέων της ΚΑΛΟ για την καλύτερη δικτύωσή τους και την ανάπτυξη του πεδίου, συζητήσεις και ενημερώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τις δράσεις υποστήριξης των φορέων της κοινωνικής οικονομίας. Επιπλέον, η έκθεση δίνει την ευκαιρία στον επιχειρηματικό κόσμο να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Κοινωνική Οικονομία και οι φορείς της να αποτελέσουν αντικείμενο, αλλά και εργαλείο υλοποίησης δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Στόχος του υπουργείου είναι να πραγματοποιείται κάθε χρόνο ετήσια έκθεση ΚΑΛΟ, αλλά και αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κοινοποίησε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο twitter, την επικείμενη πραγματοποίηση της 1ης έκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας: «Τί είναι Κ.ΑΛ.Ο; 1-3 Νοεμβρίου Τεχνόπολις, Γκάζι, 11:00 π.μ. – 11:00 μ.μ.. 1η EXPO Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο)».

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΔιέξοδο και νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δώσουν τα συστήματα παραγωγής κηπευτικών και ανθοκομικών προϊόντων σε ελεγχόμενες συνθήκες
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει, δήλωσε ο Ντ.Τραμπ υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα