Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» διοργανώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και προσκαλεί τα σχολεία να συμμετέχουν σε αυτό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια) και υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα των συνομηλίκων τους στην Ελλάδα και τον κόσμο, η προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η ενίσχυση του έργου της UNICEF.

Επίσης, το πρόγραμμα προάγει την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, καταπολεμά φαινόμενα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, οι διακρίσεις.

Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού, θα διασκεδάσουν, θα παίξουν, θα προβληματιστούν, θα μάθουν να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά, θα ενημερωθούν για το έργο της UNICEF και το πώς ζουν άλλα παιδιά στον κόσμο και θα μπορούν να λάβουν μέρος ενεργά βοηθώντας κάποια άλλα παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες.

Τα σχολεία που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επισκεφθούν το www.unicef.gr/sch-yper και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής.

Κάθε σχολείο που θα συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα θα αναγνωριστεί από τη UNICEF ως ένα «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών» λαμβάνοντας αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή του.

Προηγούμενο άρθροΑνακαλύφθηκε ένα νέο ισχυρό αναλγητικό από το δηλητήριο ενός θαλάσσιου σαλιγκαριού
Επόμενο άρθροΤο ανέκδοτό μας: Ο Στελάκος επισκέπτεται την κόλαση…