Εκλεράκια σπέσιαλ – Για απολαυστικές στιγμές!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

 Για σήμερα φίλες και φίλοι μου έχω να σας προτείνω αφράτα, γλυκά εκλεράκια.

Είναι από τις αδυναμίες μου, όταν τα φτιάχνω ομολογώ πως τα παιδιά ξετρελαίνονται από χαρά.

Αλλά και ο σύζυγός μου όταν γυρίζει από τη δουλειά και τα μυριστεί, ξεχνά το φαγητό του! 

Πάμε λοιπόν για τη συνταγή:

Εκλεράκια σπέσιαλ 2

Εκλεράκια σπέσιαλ

Από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για τη ζύμη:

200 γρ. γάλα

160 ml. νερό

150 γρ. βούτυρο

200 γρ. αλεύρι

6 μεσαία αυγά

Εκλεράκια σπέσιαλ 5

 

Εκτέλεση για τη ζύμη:

Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε μία κατσαρόλα να ζεσταθούν λίγο και προσθέτουμε μετά και το αλεύρι για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι. Μετά αυτή τη ζύμη τη βάζουμε στο μίξερ, για  να κρυώσει λίγο και στο τέλος ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά. Εάν δεν έχουμε μίξερ για ζυμάρια, αφήνουμε το ζυμάρι να κρυώσει για λίγο μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τότε τα αυγά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Υλικά για την κρέμα που θα χρειαστούμε:

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

4 μεσαία αυγά

80 γρ. κορν φλάουρ

1 βανίλια

Λίγο ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκλεράκια σπέσιαλ 4

Εκτέλεση για την κρέμα:

Ζεσταίνουμε το γάλα και παράλληλα χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με σύρμα σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ λίγο από το χλιαρό γάλα και στο τέλος βάζουμε όλο το μείγμα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα που ζεσταίνεται, ώσπου να αρχίσει να πήζει.

Η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Κόβουμε τα εκλεράκια στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρύα κρέμα.

Εάν θέλουμε βάζουμε μέσα και φράουλες, που άρχισαν σιγά, σιγά να εμφανίζονται στην αγορά.

Για το ντεκόρ από επάνω με την σοκολάτα:

Ζεσταίνουμε 300 γρ. βανίλια υποβρύχιο  με 70 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα.

Εκλεράκια σπέσιαλ 5 Εκλεράκια σπέσιαλ 3

Καλή σας επιτυχία και καλά κεράσματα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 01-03-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 1ης Μαρτίου 2022