ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ρακοκάζανο στην Ανεμώτια Λέσβου

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Συζητώντας, πίνοντας, τρώγοντας και τραγουδώντας μέσα σε αλκοολικούς ατμούς από στέμφυλα που έβραζαν στο «ρακοκάζανο» στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στη θέση Βρυσάρα της Ανεμώτιας στη δυτική Λέσβο έγινε πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση φιλίας και επικοινωνίας που οργάνωσε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» και ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου.
«Το 2017, λέει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Ηλίας Καστρινέλλης, Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» συγκεντρωθήκαμε με σκοπό να αντιστρέψουμε τη φθίνουσα πορεία του χωριού μας αξιοποιώντας το θησαυρό των αμπελώνων μας». Για την υποστήριξη στις δράσεις μίλησε και ο Χρήστος Χατζηλίας, πρόεδρος στον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλοχωρίου “Ο Δρυς”.
Το πρόγραμμα της 3ης συνάντησης φιλίας περιλάμβανε το ρακοκάζανο, καθώς και ρεβυθάδα. Η αίθουσα γευσιγνωσίας «Χρήστος Ατσικβάσης» ήταν ανοιχτή για δοκιμές των κρασιών του Συνεταιρισμού, με φόντο την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Πτερούντιου και θέμα την φθινοπωρινή Ανεμώτια.
Το απόγευμα έγινε η πρώτη παρουσίαση του νέου εγχειρήματος της ΚΟΙΝΣΕΠ που αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών κυκλικής οικονομίας, για την αξιοποίηση γεωργοκτηνοτροφικών υποπροϊόντων του νησιού.

Ρεπορτάζ: Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσία του Νίκου Δένδια η τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο στρατόπεδο «Παπάγου»
Επόμενο άρθροΕιδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία