ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Κιλκίς: «Ξυλόγλυπτη» κομπανία και σβούρες φτιαγμένες από σπάνια ξύλα απ’ όλο τον κόσμο

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Κιλκίς: «Ξυλόγλυπτη» κομπανία και σβούρες φτιαγμένες από σπάνια ξύλα απ’ όλο τον κόσμο

Ο Βασίλης Ιωαννίδης είναι δημόσιος υπάλληλος, αλλά στον ελεύθερό του χρόνο αναζητά σπάνια είδη ξύλου, τα οποία μετατρέπει σε μουσικά όργανα. «Όλα τους, έχουν έναν δικό τους ιδιαίτερο ήχο. Δεν είναι φάλτσα, αλλά ο ήχος τους διαφέρει από των αντίστοιχων του εμπορίου», λέει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Τα τρία μέλη των «Αστρολάβων» δεν αποζήτησαν ποτέ να μπουν στη δισκογραφία, παρόλο που από το 1995 έχουν γράψει περισσότερα από πεντακόσια τραγούδια κι έχουν μελοποιήσει Έλληνες ποιητές. Αυτό που τους ικανοποιεί περισσότερο είναι οι ζωντανές εμφανίσεις τους, όπως και το να γράφουν στίχους για άστρα, φεγγάρια, πλανήτες και ήλιους μακρινούς. «Έτσι προέκυψε και το όνομα του συγκροτήματος. «Την περίοδο που αποφασίσαμε να το ιδρύσουμε, μελετούσαμε αστρονομία», θυμάται ο κ. Ιωαννίδης.

Αστρονομία, μουσική και το ξύλο, είναι οι μεγάλες αγάπες του Βασίλη Ιωαννίδη, τις οποίες κατάφερε να τις μπερδέψει ευχάριστα, αξιοποιώντας το ταλέντο του στις κατασκευές. Τα ξύλα που χρησιμοποιεί έχουν τον δικό τους χαρακτήρα, τα δικά τους σχέδια, τα δικά τους χρώματα, ακόμη και… αρώματα. «Η πρώτη μου επαφή με την ξυλογλυπτική έγινε όταν ήμουν είκοσι ετών. Ψάχνοντας τρόπους να ξεγελάσω το σκοτάδι στο κέντρο της ύπαρξής μου, επέλεγα να φτιάχνω πράγματα. Λίγα χρόνια αργότερα, αυτό που με μάγεψε ήταν η σβούρα, που θεωρώ ότι είναι η μικρογραφία του φυσικού κόσμου».

ΑΠΕ ΜΠΕ / Ρεπορτάζ: Βαρβάρα Καζαντζίδου/ Κάμερα: Γιάννης Αγγελάκης
Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Αύριο Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία του Μάκη Κωνσταντού
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και ποτάμια το αποτέλεσμα της κακοκαιρίας