ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ένας πατέρας με χίλια άλογα στην «χρονοκάψουλα» των Άνω Ποροϊων

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Με ένα σφύριγμα και η γη άρχισε να σείεται.  Ένα πρωτόγνωρο βουητό πλησίαζε σε απόσταση αναπνοής. Μέσα από ένα θόλωμα σκόνης, ακουγόταν ξέφρενα χλιμιντρίσματα και ένας ασυγχρόνιστος καλπασμός. Και τότε ξεχύθηκαν σαν κύμα εκατοντάδες αχαλίνωτα άλογα που έτρεχαν με ορμή να πλησιάσουν τον αγαπημένο τους πατέρα, γιατί, γι’ αυτά, ο Νίκος είναι ο πατέρας τους.

«Πάμε» τα είπε και αμέσως άλλαξαν πορεία…αφήνοντας πίσω τους άναυδους αυτούς που ανέβηκαν πάνω σε έναν βράχο, ύψους 1,5 περίπου, φοβούμενοι όχι να ποδοπατηθούν από τα άγρια άλογα, αλλά να μην τα τρομάξουν από την παρουσία τους, καθώς ακόμη και αυτός ο ήχος του drone, τα αποσπούσε από τους οικείους ήχους της φύσης που έμαθαν να ζουν.

Ο Νίκος πήγε πίσω τους. Τα άλογα ήταν ήρεμα σα να μην έγινε όλο αυτό το σκηνικό μόλις λίγα λεπτά πριν. Ήρθαν κοντά του να χαϊδευτούν και να του κλέψουν φιλιά.  Σαν μικρά παιδιά.

«Πολλά παιδιά, πάνω χίλια. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος πατέρας από όλους» θα πει με συγκίνηση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Βαρκάς από τα Άνω Πορόια Σερρών, ένα πέτρινο χωριό χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κερκίνης, βορειοδυτικά της ομώνυμης λίμνης…

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χήρας Α.
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Εγκαίνια του εκσυγχρονισμένου και αναβαθμισμένου “Επιτηρητικού Φυλακίου 5” στον Έβρο
Επόμενο άρθροEπίσκεψη του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα